Kaan Air Türkiye’nin “münhasır” distribütörü olduğu İtalyan menşeli helikopter üreticisi Leonardo Helicopters tarafından 10. kez düzenlenen Oil&Gas Semineri 28-29 Kasım’da Antalya’da düzenlendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi Satınalma ve Lojistik Departmanı’nın Başkanı Mehmet Yavuz Gencer ile sektörden 150’yi aşkın önde gelen ismin katıldığı seminer kapsamında, firma, denizlerden enerji sağlanması konusunda havacılığın desteğini ve deniz üstü helikopter operasyonlarında artan talebi vurguladı.  

KAAN AİR, DENİZLERDE OFFSHORE HİZMETİ SUNUYOR

Kaan Air’ın Türkiye’nin sularında yürütülen petrol arama çalışmalarında Fatih sondaj gemilerinde Leonardo Helicopters’in ürettiği 2 adet AW189 model helikopter ile Offshore hizmeti sunduklarını dile getiren Kaan Havacılık Genel Müdürü M. Kemal Süler, Türkiye’de Offshore konusunda yeni bir dönem başladığını söyledi.

Süler, derin denizlerin yanı sıra sığ denizlerde de petrol arama faaliyetlerinin gerçekleştirileceğinin ve Offshore operasyonlarının genişleyeceğinin altını çizerek, Türkiye çevresindeki sularda enerji keşfinin bu destekle büyüyeceğini ifade etti. 

Süler, ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de helikopterleriyle Fatih sondaj gemisine gelerek denetlemeler yaptığını kaydetti.