Ödeme kuruluşu Ödeal, bu yılın ilk çeyreğinde, 2020'nin aynı dönemine göre, yüzde 24 artışla yaklaşık 50 bin üye işyeri sayısına ulaştı. Ödeal, aynı dönemde işlem sayısını yüzde 274 ve işlem hacmini ise yüzde 124 artırdı.

Ödeal’ın ilk çeyrek sonuçlarında, il bazında sırasıyla, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya il sırada yer aldı. Sektör bazında ise “inşaat yapı ve malzeme”, “otomotiv ve oto sanayi”, “sağlık merkezleri-sağlık ürünleri ve medikal”, “lokanta-restoran-cafe” ve “giyim-tekstil-tuhafiye”nin ilk beşte yer aldı.

İlk çeyrek finansal sonuçları değerlendiren Ödeal Kurucu Genel Müdürü Fevzi Güngör, insanlığın ortalama 100 yılda bir karşılaşabileceği küresel bir salgının, gelirler üzerinde oluşturduğu baskıya rağmen, geçen sene olduğu gibi hizmet/ürün geliştirmelerine ve dijital iyileştirmelerine ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Geçen sene 3. çeyrek sonunda hizmete sundukları reyonda mobil ödemeyi sağlayan ve mağazalardaki kasa kuyruklarını ortadan kaldıran Ödeal API’nin bunun çok başarılı bir örneği olduğuna dikkat çeken Güngör, En güçlü kasının, alışveriş ve finansal teknoloji ekosistemlerini, birlikte ve başarılı bir şekilde okumaları olduğunu belirtti.

İŞ BİRLİKLERİ DEVAM EDECEK

Bankalar ve büyük kurumlarla iş birliği stratejik hedeflerinde aynı hızla ilerleyeceklerini söyleyen Güngör, üye iş yeri sayısında 50 bin barajını hızla aşmanın ilk hedeflerinden birisi olduğunu belirtti. Dayanıklı tüketim malları ve elektronik ürünlerin satın alınması aşamasında tüketicilerin nakit ihtiyacını hızlı olarak çözümlemeleri için 'Kredi-POS' ürününü geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Güngör, bu ürün ile alışveriş esnasında kredi alımını kolaylaştırarak, üye işyeri ve müşterileri için ürettikleri çözümlere bir yenisini daha eklemiş olacaklarını aktardı.