Bitlis'te, Organize Sanayi Bölgesi'nde bin kişinin istihdam edileceği 3 tekstil atölyesinin kurulması için protokol imzalandı. 

"MART AYINDA FAALİYETE BAŞLAYACAK"

Valilik toplantı salonunda düzenlenen programda atölye kuracak işletme sahipleriyle buluşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, kent için önemli bir güne tanıklık ettiklerini belirtti.

Vali Çağatay, istihdama katkıda bulunacak 3 tekstil atölyesinin mart ayında faaliyete başlayacağını dile getirerek, kentin daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

"10 MİLYON TL İLE 3 FABRİKA KURDUK" 

Şehrin, Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olduğuna dikkat çeken Çağatay, "İlimizin yaş ortalaması 23. Nüfusumuzun yüzde 62'si 29 yaşın altında. Devletimizin hakimiyetiyle Bitlis'in terörle ilgili problemini bitirmiş durumdayız.  Bunun yansımalarını da vatandaşlarımızda görüyoruz. Sokaktaki insana Bitlis'in birinci problemi ne diye sorduğumuzda "işsizlik" cevabını alıyoruz. Terörden kurtulmuş bir vilayette yaşamak güzel bir duygu. İşsizlik sorununu da girişimcilerimiz sayesinde çözeceğiz. 20 yıl önce kurulan OSB'mizde 55 parselimiz vardı. Bunlar yoğun ilgi gördü. Milletvekillerimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde 5 milyon TL'lik ödenek temin etti. 5 milyon TL de İl Özel İdaresi olarak biz katkı sunduk. Toplamda 10 milyon TL ile sözleşmesini imzaladığımız 3 fabrikayı imal ettik." dedi.

"BU KATKILAR ÖNEMLİ, GENÇ NÜFUS VE İŞSİZLİK ÇOK"

İşletme sahiplerinden Metin Çoban ise verilen desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Bitlis'in bu tür şeylere çok ihtiyacı var. Genç nüfusu ve işsizliği çok. Devletimizin destekleri ve yapılan yatırımlar sayesinde işsizlik sorunu sona erecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında Vali Çağatay ile işletme sahipleri, bin kişinin istihdam edileceği 3 tekstil atölyesinin kurulması için hazırlanan protokolü imzaladı. (AA)