Küçük ev aletleri sektörünün önde gelen şirketlerinden Arzum, Yapı Kredi Yatırım aracılığıyla halka arz edildi.

Borsa İstanbul'da düzenlenen halka arz gong törenine Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Korkmaz Enes Ergun, Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy'un yanı sıra Arzum Elektrikli Ev Aletleri CEO'su Mete Zadil, firmanın Genel Müdür Yardımcıları Mehtap Yıldız, Arda Altınok, Arif Emre Ünal ve Serhan Giray katıldı.

"2020'DE GERÇEKLEŞEN EN YÜKSEK TALEP TUTARLI ARZ"

Halka arza aracı kurum olan Yapı Kredi Yatırım'ın Genel Müdürü Yılmaz Arısoy tören esnasındaki konuşmasında, "Yapı Kredi Yatırım olarak, liderliğini yürüttüğümüz ve bu yıl gerçekleşen en yüksek talep tutarlı arz olan Arzum halka arzını, geniş bir katılımla başarılı bir şekilde tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte destek veren 22 kurumdan oluşan konsorsiyum üyelerimize ve yatırımcılara teşekkür ediyoruz." dedi.

Toplam talebin 11,3 milyar TL olarak gerçekleştiğini ifade eden Arısoy, arzın büyük bir kısmının dağıtımının yapıldığı bireysel yatırımcılardan toplam halka arz büyüklüğünün 53,6 katı talep geldiğine dikkat çekti.

"REFERANS NİTELİĞİNDE OLMASINI BEKLİYORUZ"

Arısoy, "207 bin farklı bireysel yatırımcının, yatırım ve emeklilik fonlarının ağırlıkta olduğu 243 kurumsal yatırımcının talepte bulunduğu bu geniş katılımlı işlemin önümüzdeki dönem için de referans niteliğinde olmasını bekliyor, Arzum halka arz sürecinin borsamızda halka açılmak isteyen şirketlere de ilham vereceğini düşünüyoruz.  Süreçte yönlendirmeleriyle destek veren Sermaye Piyasaları Kurulu ve Borsa İstanbul'a teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Arısoy ayrıca, kurum olarak, böyle başarılı bir halka arza aracılık etmekten ve sermaye piyasalarının gelişmesine katkıda bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. (AA)