İSTANBUL (AA) - Nurkay Makina ve Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 16 milyon 400 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

Resmi Gazete'nin bugün yayınlanan sayısında çıkan TMSF'nin ilanına göre, Fon'un Eylül 2016 tarihinde kayyum olarak atandığı Nurkay Makina ve Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin varlıklarının, ticari ile iktisadi bütünlük kapsamında satışı kararlaştırıldı.

Fonun 19 Haziran saat 14.30'da Esentepe'deki binasında gerçekleştireceği ihale kapalı zarf ve açık artırma usulleri birlikte yapılacak.

Muhammen bedeli 16 milyon 400 bin lira şeklinde belirlenen ihalede yer alabilmek için 1 milyon 640 bin liralık nakit teminatın yatırılması gerekiyor. Nakit teminatın yanı sıra, bankalardan alınmış TL cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu yada teminat cari değerinin yüzde 15 fazlası tutarı kadar olan devlet tahvilleri, hazine bonoları, hazine kefaletini haiz tahviller kabul edilecek.

İhaleye katılmak için gereken belgelerin, 18 Haziran günü saat 17.00'ye kadar satış komisyonuna teslim edilmesi gerekiyor.