Federal Elektrik ile Sakarya Altınküre Teknokent Koleji arasında imzalanan ‘İşbirliği Protokolü’ ile Makine ve Tasarım Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri bölümlerinde eğitim ve öğretim gören öğrenciler, Federal Elektrik üretim tesislerinde bilimsel araştırma ve projelere katılabilecek, üretim tesislerinden yararlanacak, üretim ortamında beceri eğitimi ve staj yapabilecek. İşbirliği protokolü kapsamında, Sakarya Teknokent Koleji’nde Federal Elektrik mühendisleri aktif derslere girerek öğrencilere bilgi birikimi ve deneyimlerini paylaşacak ve bu sayede öğrencilerin teknik tüm detaylara sahip olarak mezun olmaları sağlanacak. Federal Elektrik, Sakarya Teknokent Koleji’nin atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojiler ile donatılmasına da destek sağlayacak.

İŞ HAYATINA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAYACAKLAR

Sakarya Teknokent Koleji ile imzaladıkları protokol ile nitelikli meslek lisesi mezunu öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Federal Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nurdoğan, Bugüne kadar yaklaşık 150 teknik meslek lisesine ürün, kalıp ve eğitim desteklerinde bulunduklarını belirtti. Bugün de Sakarya Teknokent Koleji ile imzaladıkları protokol kapsamında meslek lisesi öğrencilerine katkı sağladıklarını ifade eden Nurdoğan, meslek lisesini bitirip iş hayatına atılan gençlerin bu protokol sayesinde iş hayatına bir adım önde başlayacaklarını vurguladı.

Türkiye genelinde 33 okullarının bulunduğunu belirten Teknokent Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akbeyaz ise, Sakarya özelinde Federal Elektrik ile yapmış oldukları işbirliğinin Türkiye genelinde bir model teşkil edeceğini söyledi.