Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) tahsis edilen 230 hektarlık alanda 16 milyar TL'lik yatırımla yıl sonuna kadar kurulacak fabrikalarda yeni istihdam sağlanacak.

YENİ 230 HEKTAR ALAN DAHA EKLENDİ

Şehirde 1986'da 261 hektarlık alan üzerinde kurulan OSB, 2021'e kadar 474 hektarlık alana ulaştı.

Bilhassa Niğde-Ankara Otoyolu'nun faaliyete geçmesi ve sunduğu çekici olanaklar sebebiyle yatırımcılar tarafından tercih edilen bölgeye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile diğer kurumların desteğiyle de 2022'nin başında 230 hektar alan eklendi.

YABANCI YATIRIMCILARIN DA OLDUĞU FİRMALARA TAHSİS EDİLDİ

Konu hakkında soruları yanıtlayan Niğde OSB Bölge Müdürü Mahmut Peşin, 704 hektara ulaşan bölgenin "butik OSB" tarzında faaliyet gösterdiğini ve yaklaşık 4 bin 600 kişiye istihdam sağladığını bildirdi.

Yatırıma açılan 230 hektarlık genişleme alanının her türlü altyapısının dört ay gibi kısa bir sürede tamamlandığı bilgisini veren Peşin, 29 parselin aralarında yabancı yatırımcıların da olduğu önemli firmalara tahsis edildiğini dile getirdi.

"YIL SONU İLE 6 BİN 350 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"

Bölgede sene sonuna kadar önemli şirketlerin faaliyete başlayacaklarını belirten Peşin, "OSB'de yıllık yaklaşık 300 milyon dolarlık ham madde ithalatının önüne geçecek elastan kumaş üretecek fabrika kurulacak ve 2 bin kişi çalışacak. Yine Çin menşeli ama Vietnam'da faaliyet gösteren firma fabrika kuracak, likralı iplik üretecek, 170 bin metrekare kapalı alanda 2 bin kişi istihdam edecek. Gaziantepli bir yatırımcımıza 4 ayrı fabrika yeri tahsis ettik." dedi.

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından 31 Mart'ta temelinin atıldığını, yedinci ayda inşaatı bitirip makinaları monte etmeyi ve 2 bin kişinin işe başlamasının planlandığını kaydeden Peşin, "Yeni yaptığımız tahsisler yıl sonunda tamamen faaliyete geçmiş olacak. Tamamlandığında ilimize 16 milyar TL'lik yatırım yapılmış olacak ve sene sonu itibarıyla Niğde'de 6 bin 350 kişiye yeni istihdam alanı sağlanacak." şeklinde konuştu.

"ALTYAPISINI KISA SÜREDE TAMAMLAYARAK HİZMETE SUNACAĞIZ"

Söz konusu OSB'ye yoğun bir şekilde arsa taleplerinin olduğuna dikkat çeken Niğde OSB Bölge Müdürü Peşin, "Örneğin bir cam üreticisi 1,5 milyon metrekare civarında arazi talebinde bulundu ve 3 bin 500 kişiye iş imkanı sağlamayı taahhüt etti." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde yaşanan durağanlığa karşın cesaret gösterip yatırım yapan tüm sanayicilere teşekkür eden Peşin, "Yeni talepler için hemen bitişiğinde yer alan 504 hektarlık alanın Niğde OSB'ye dahil edilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Niğde Valiliği ve Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğüne başvurularımız başladı. Tamamen kendi öz kaynaklarımızla 504 hektarlık alanın altyapısını kısa sürede tamamlayarak yatırımcılarımızın hizmetine sunacağız." dedi.

Peşin, Niğde OSB'nin bölgesel ve sektörel teşvikler mevzuatında 5. bölgede konumladığını söyleyerek gerçekleştirilen yatırımın yaklaşık yüzde 60-70'ini devletin sanayiciye iade ettiğini, bu durumunda sanayicinin tercih etmesinde büyük bir etken olduğunu sözlerine ekledi. (AA)