Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, pandeminin damga vurduğu 2020 yılının üçüncü çeyreğini başarıyla kapattı. Salgına rağmen yatırımlara devam eden şirketin üçüncü çeyrek finansal sonuçları, yıl sonu için güçlü sinyaller veriyor.

Yünsa’nın 2020 yılı üçüncü çeyreğine ait konsolide faaliyet sonuçları açıklandı. Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi olan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, pandeminin etkisine rağmen yılın ilk dokuz ayında brüt kâr marjını önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 7 puan artırarak yüzde 23’e çıkardı.

"ÜRETİM HATALARINI ENGELLEYEN PROJEMİZ ETKİLİ OLDU"

Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, Ocak-Eylül döneminde 244 milyon TL'lik ciro elde ettiklerini, bu doğrultuda üretim maliyetlerinin yanı sıra faaliyet ve finansman giderleri yönetimindeki çevik uygulamaların başarılı neticeler sağladığını ifade etti.

Bu kapsamda kumaşta kalite kayıplarına neden olan üretim hatalarını ortadan kaldıran ve Kaizen Ödülüne layık görüldükleri projenin de etkisine dikkat çeken Sürmegöz, 2020 yılının ilk dokuz ayında net karlarının 2019 yılının aynı dönemine kıyasla 10 kattan fazla arttığını ve 11,2 milyon TL'ye ulaştığını aktardı.

"2021'E GÜÇLÜ BİR BAŞLANGICI AMAÇLIYORUZ"

Sabancı Grup'tan Sürmegöz Tekstil'e 2019'un sonlarında gerçekleşen devrin ardından hızla bir büyüme seyrine girdiklerini kaydeden Sürmegöz, yukarı yönlü seyreden rakamların başarının kanıtı olduğunu belirtti ve şunları kaydetti:

“Pandemi sektörde gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarımızı etkiledi. Fakat biz yatırımlarımızı planlandığımız şekilde sürdürdük. Covid-19'un etkisiyle yaşanan kapasite kullanım oranımızdaki düşüşü fırsata çevirerek rekabet üstünlüğümüze katkı sağlaması için makina parkımızda teknolojik odaklı yenilikleri hayata geçirdik. Ar-Ge çalışmalarımız, yenilikçi ürünlerimiz önümüze yepyeni fırsatlar çıkarıyor. Esnek, teknolojiyi iş süreçlerinin merkezine alan, müşteri odaklı anlayışımız bize başarılı iş sonuçları getiriyor. Karlılıkta kaydettiğimiz artış da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 2020'yi de benzer şekilde karlı kapatarak 2021’e güçlü bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz.”