Nestlé, Cumhuriyet tarihinin ilk küresel yatırımcılarından biri olarak Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Nestlé Health Science çatısı altında, Bursa Karacabey’de Türkiye’nin ilk enteral beslenme ürünleri fabrikasını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T.C. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu’nun katılımlarıyla hizmete açtı. 2 Temmuz Cumartesi günü Bursa Karacabey’de açılışı gerçekleştirilen ve Nestle’nin Türkiye’deki beşinci fabrikası olan Nestlé Health Science üretim tesisi, sağlık endüstrisinde yerlileşme stratejisi kapsamında 433 milyon TL yatırımla hayata geçirildi.
    
Bursa Karacabey’deki üretim tesisi 2 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Törene T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T.C. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve çok sayıda Bakanlık temsilcisinin katıldı. Etkinliğin ev sahipliğini Nestlé Türkiye CEO’su Leszek Wacirz ve Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü Hanzade Yaz yaptı. 

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

"NESTLÉ’NİN BİLİMSEL ARAŞTIRMA GÜCÜNÜ TÜRKİYE’YE TAŞIYACAĞIZ"

Nestlé Türkiye CEO’su Leszek Wacirz, törendeki açılış konuşmasını şu sözlerle gerçekleştirdi: “Nestlé, dünyanın 186 farklı ülkesinde 150 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor. Türkiye pazarında ise 116 yıldır bulunuyor. “Ortak Değer Yaratma” anlayışımızla birlikte bireylere, ailelere, topluluklara ve dünyamıza fayda sağlayacak çalışmalara öncelik veriyoruz. Son yıllarda Ar-Ge gücünü Türkiye’de yerli üretim yapmaya yönlendiriyoruz. Uzun dönemli iş stratejilerimizde yerlileşmeye odaklandık. Nestlé’nin hem sahip global birikimini hem de bilimsel araştırma gücünü Türkiye’ye taşımayı hedefliyoruz. Özellikle bölgenin yerel hammaddesini kullanarak üretim yapabileceğimiz yatırımlara öncelik veriyoruz. Bu kapsamda, Nestlé’nin küresel çapta en dinamik iş birimlerinden Nestlé Health Science’ın Türkiye’ye kazandırdığı ilk enteral beslenme fabrikasını açmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.” 

“ÜRETİMİN YÜZDE 63’ÜNÜ TÜRKİYE’DE YAPACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü Hanzade Yaz, “Nestlé Health Science, 10. Kalkınma Planı çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı’nın, “Sağlık Endüstrilerinde Yerlileşme Eylem Planı” kapsamında 2 yıl önce yerlileştirme çalışmalarını başlattı. Yerlileşmenin ilk adımı olarak Balıkesir’de sözleşmeli üreticide üretilen enteral beslenme ürünlerini Mart 2021 tarihinde piyasaya sundu. Bu adımlar birlikte Türkiye’de bu sektörde yerlileşen ilk şirket oldu. Fabrikamız Bursa’nın Karacabey yerleşkesinde bulunuyor. Bu fabrika, Türkiye’de yerli üretim yapmak için enteral beslenme alanına özel inşa edilmiş ilk fabrika olması açısından büyük önem taşıyor. Halihazırda faaliyete geçen ve ilk ürünlerini hasta ve sağlık profesyonelleri ile buluşturan, yıllık 9 bin ton üretim kapasitesine sahip Nestlé Health Science fabrikası, gelecek yıl gerçekleştirilecek kapasite artışı ile iki kat üretim hacmine ulaşacak. Fabrikamıza yaptığımız yatırım tutarı 433 milyon TL’ye ulaştı. 2022 yılının Mayıs ayında ilk onaylı ürünlerimizi doktor ve hastaların hizmetine sunduğumuz fabrikamızda, önümüzdeki sene toplam 8 farklı ürün grubuna ait 29 enteral beslenme ürünü üretilecek. Bu sayede Nestlé Health Science Türkiye’nin enteral beslenme ürünleri üretiminin yüzde 63’ü Türkiye’de yapılacak. Fabrikamızın üstün teknolojisi ve güçlü alt yapısı bulunuyor. Bu özellikleriyle firmanın ürün geliştirme üssü olmaya aday konumda” dedi.