İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 100 ülke hedefiyle devam ettiği açılışlarının 214.’sünü Cezayir temsilciliği ile sürdürdü.

2019 yılından önce, 100 ülkeye ulaşma ülküsüyle MÜSİAD, 84. ülkede ve 214. temsil noktasına ulaştı.


Yurtdışı Teşkilatlanma’dan sorumlu MÜSİAD Başkanı İbrahim Uyar, Cezayir’in Türkiye, için ifade ettiği köklü tarihi kültürel ilişkilerle, dostluk bağının önemine değindi.

CEZAYİR'İN MENA BÖLGESİ HEDEFİNDE ANLAMI

MENA bölgesi hedefine doğru önemli bir adım daha attıklarını kaydeden Uyar, MÜSİAD Cezayir Temsilciliğiyle, Türkiye, Cezayir ticari ilişkilerini daha ileri bir seviyeye taşıyacaklarını söyledi.

Türkiye’nin, son iki yıldır, 1,7 milyar dolarlık ihracatının yanı sıra, 150 milyon dolarlık bavul ticareti de olduğuna, işaret eden Uyar, İki ülke arasında 2,7 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığını belirtti.


MÜSİAD Cezayir Temsilciliğine getirilen Kenan Kösen’de, iki ülkenin STK’ları, iş insanlarını ve kamu kurumlarında başlatacağı görüşmelerle, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırma hedefinde olduklarını açıkladı.

Kösen, Türkiye-Cezayir ticaret hacminin henüz, hedeflerin çok altında olduğunu belirterek, bölgede Türk iş insanlarına, özel, çok önemli fırsatlar taşıdığına dikkat çekerek, Cezayir ile ticaretin gelişmesinin, bölgenin kalkınması adına stratejik önemde olduğunu söyledi.