MÜSİAD, globalleşme mottosuyla her noktada şube ve temsilcilik sayısını artırma hedefiyle, işbirliği antlaşmaları imzalıyor.

MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, MÜSİAD'ın MENA bölgesi hedefiyle, Umman'da açtığı temsilciliğin anlamlı olduğunu söyledi.

Umman’ın stratejik önemine değinen Uyar, Türk iş insanları için bölgenin bir cazibe merkezi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Umman’la dış ticaret dengesinde fazla verdiğine işaret eden Uyar, "2015'te 264 milyon dolar olan ticaret hacmi, 2017'de yarıya kadar düştü. Umman ile ticaret hacmimiz istediğimiz seviyede değil. MÜSİAD MENA, ticaret hacmini 1 milyar dolara ulaştıracak." dedi.


UMMAN’LA İLİŞKİLERİ DOSTLUKLA ÖRMEK

MÜSİAD Umman Temsilcisi Mehmet Günaydın, Türkiye ile Umman arasındaki ticari ilişkileri, dostlukla öreceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Önce, Umman'daki kamu kurumlarına, ticaret odası ve iş insanları gibi STK’lara gideceğim. İki ülkenin ticaret hacmi istenen seviyenin çok altında. Umman’daki, Türk yatırımcı avantajımız. Bölgenin kalkınmasında, Türkiye ile gelişecek ilişkiler anahtar rolünde. Temsilciliğimiz, Türkiye ile Umman arasındaki ticaret hacmini arttırma hedefinde kararlıyız."