Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD'ın yeni dönem yol haritasını açıkladığı 2021-2023 Dönemi Yönetim Kurulu basın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

"7 STRATEJİK HEDEF BELİRLEDİK"

MÜSİAD’ın 21 Eylül’de gerçekleşen 26’ncı Olağan Genel Kurulu’nun ardından Genel Başkanlığa seçilen Mahmut Asmalı, "Türkiye’nin üretici kimliğini, katma değerli gücünü ve inovatif büyüme hamlesini tüm dünyaya duyurmak için çalışıyoruz ve büyük bir heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Bu amaca ulaşabilmek için ise 7 stratejik hedef belirledik." diye konuştu.

Derneğin 7’inci Genel Başkanı olan Asmalı, Türkiye’nin yerli ve milli üretim gücüne her açıdan katma değer sağlayabilmek hedefiyle ilerlediklerini, 31 yıldır üyelerinden güç alarak yollarına devam ettiklerini belirtti.

"Önümüzdeki dönemde; geçmiş tecrübelerimizle, bugünün yeniliklerini birleştirerek, kuruluşumuzda da söylediğimiz, ‘Yüksek Ahlak Yüksek Teknoloji’ ilkesi ile Türkiye’yi yepyeni ufuklara taşıyacağız” diyen Asmalı, vizyonları çerçevesinde yeni dönemde odaklanacakları yedi stratejik hedefi paylaştı.

YENİ DÖNEMDE STRATEJİK HEDEFLERİ NELER OLACAK?

Asmalı, hedeflerini şöyle açıkladı:

  • Körfez İşadamları İrtibat Ofisi’nin kurulması, 
  • Yurt dışında bilhassa Avrupa’da MÜSİAD Expo Fuarı’nın düzenlenmesi,
  • Ekonomi diplomasi faaliyetleriyle büyükelçi ve ticari ataşelerin Anadolu’daki iş insanları ile bir araya getirilmesi,
  • MÜSİAD Ticaret Ofisi’nin (MTO) kurulması,
  • Uluslararası Tahkim Merkezi’nin kurulması,
  • Mikro ihracatın desteklenmesi, bu doğrultuda her üyemizin lojistik, nakliye, insan kaynakları, ödeme sistemleri gibi altyapı süreçlerinin güçlendirilmesi,
  • G-20 ülkelerinin tamamında dernek ofislerinin güçlendirilmesi ve ticari diplomasinin artırılması.

"2023'TE İHRACAT HEDEFİMİZE ULAŞABİLECEĞİMİZE İNANCIMIZ TAM”

Küresel anlamda yaşanan ekonomik daralma, tüm ülkeleri negatif etkilese de, Türkiye ekonomisinin 2021 yılının 10 aylık döneminde toplam 181.8 milyar dolarlık ihracat düzeyine ulaştığına dikkat çeken Asmalı, "Ekim ayında 20.8 milyar dolarlık ihracatla tarihin en yüksek aylık ihracat rakamı gerçekleşti. Son 12 aylık ihracat ise 215 milyar doları geçti. MÜSİAD olarak Türkiye ekonomisinin; özellikle hizmet ihracatının artmasıyla 2023 yılında, 250 milyar dolarlık ihracat hedefini aşacağına inancımız tam." ifadelerini kullandı.

E-ticaret ve mikro ihracatın destekleyeceklerini belirten Asmalı, "Kasım ayında 25’inci Uluslararası İş Forumu kapsamında, 3 özel uçak ve 500’ü aşan iş adamı, yurt dışı şubelerimiz ve diğer forum üyesi paydaş ülke temsilcilerinin katılacağı 1000’i aşkın iş insanı ile Bakü’ye adeta çıkarma yapacağız. 3-4 Aralık tarihleri arasında, şube başkanlarımızın katılımıyla, Bursa’da Genel İdare Kurulu toplantısını gerçekleştireceğiz. 22 Aralık’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde ise 4’üncü Vizyoner’21 etkinliğimizi düzenleyeceğiz." diyerek yıl geri kalan kısmındaki planlarını açıkladı.

"ÇOK DAHA AYDINLIK BİR GELECEK BEKLİYOR"

Dernek olarak sürdürülebilirliği desteklemek ve tüm sektörlerde karbon ayak izini minimuma indirmeye yönelik projelerin öncüsü olmak şeklinde iki temel hedeflerinin bulunduğunu dile getiren Mahmut Asmalı, tüm bu çalışmaların yanı sıra Genç MÜSİAD ve MÜSİAD Kadın’ın projelerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

 "Sektör kurullarımız, iş komisyonlarımız ve üyelerimizin sinerjisiyle Türkiye ekonomisini ve toplumsal refahımızı dünyada hak ettiği noktaya taşıyacağız" açıklamasında bulunan Asmalı, sözlerini verdiği şu mesajla tamamladı:

"Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan, aynı zamanda  dünyada siyasi ve ekonomik olarak söz sahibi olmak için gereken yollar, köprüler, üniversiteler, hastaneler, barajlar, yenilenebilir enerji üretim kaynakları, doğalgaz, nükleer santraller gibi alt ve üstyapı yatırımlarımızın çoğu tamamlandı, kalanlar da hızla tamamlanıyor. Bugünün çocukları, yarının iş insanları, akademisyenleri, girişimci ve yatırımcıları olacak gençlerimizi çok daha aydınlık bir gelecek bekliyor. Güçlü bir ekonomiye sahip Türkiye; hak ve hukukun, adalet ve eşitliğin, barış ve güvenin, refah ve mutluluğun hakim olduğu bir dünyanın yeniden inşa edilmesinin en büyük öncüsü olacak."