Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından “Fark Et” başlığıyla bu sene 4’üncüsü düzenlenecek MÜSİAD Vizyoner’21, 22 Aralık 2021 tarihinde iş dünyasını buluşturacak. 

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik, “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et”  alt başlıklarıyla iklim krizinden dijital dönüşüme, girişimci ekosistemine kadar pek çok alanda iş dünyasına rehberlik edecek.

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

NOBEL BARIŞ ÖDÜLLÜ KARMAN DA KATILACAK

Dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman konuşmacıların yer alacağı etkinliğe, 2011 Nobel Barış Ödülü sahibi “Demir Kadın” olarak anılan Tawakkol Karman’dan Steven Young’a, Prof. Dr. Temel Kotil’den Prof. Dr. Kemal Sayar ve Prof. Dr. Sadettin Ökten’e kadar birçok isim konuşmalarıyla katılım sağlayacak.
 
Etkinlik ile iş dünyasının geleceğe ilişkin farkındalığını artırmayı hedeflediklerini dile getiren MÜSİAD Vizyoner’21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül, “Covid-19 ile hız kazanan dijital dönüşüm, iş dünyası için çok sayıda fırsatı beraberinde getiriyor. Gelecek, dijital dönüşümün izinden giden iş dünyası tarafından şekillenecek. Bu etkinlik ile geleceğimizin dönüşüm ve gelişimine çözüm önerileri getirmeyi, iş dünyasına yenilikçi bir perspektif kazandırmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İKLİM KRİZİYLE İLGİLİ GELECEK SENARYOLARI KONUŞULACAK

Yeni çalışma düzeninin merkezinde yer alan teknoloji, dijital, global, inovasyon gibi kavramlar, MÜSİAD Vizyoner’21’de derinlemesine ele alınırken, yeni çalışma düzenine yön veren bu kavramların iş dünyasının geleceğe ilişkin kalıcı değerler üretebilmesindeki rolü de ortaya çıkarılacak.

Türk iş dünyasına küresel arenada rekabet gücü kazandıran inovasyon, yenilikçi pazarlama taktikleri ve dönüşüm etkinliğin odaklandığı konular olurken, iklim krizine karşı çözüm önerileriyle de bugünden gelecek senaryoları konuşulacak. Alanında uzman isimlerin deneyimlerinin paylaşılacağı, iş dünyasında global trendlerin analiz edileceği, strateji ve eylem planlarının oluşturulacağı etkinlikte iş dünyası için yeni ilhamlar ve motivasyon kaynakları ortaya konacak.

İŞ DÜNYASININ KATILIMCILARINA AÇILIM KAZANDIRACAK

MÜSİAD Vizyoner’21 İcra Kurulu Başkanı Gül, organizasyon ile iş dünyasına bilinçli ve öngörülebilir bir gelecek vizyonu kazandırmayı hedeflediklerine vurgu yaparak iş dünyasının tüm katılımcılarına geleceğe yönelik bir açılım kazandırmayı planladıklarını söyledi.

Bu doğrultuda “Fark Et” ana başlığında 4 farklı alt başlık belirlediklerini ifade eden Gül, etkinlik ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Bu başlıklarının tümünü bir araya getirdiğimizde hedeflediğimiz farkındalığı oluşturmuş oluyoruz. Bu yılki etkinliğimizde çok sayıda farklılık sunacağız. Vizyoner’21 için Start-up Exchange Sahnesi ile karşınıza çıkacağız. Start-up ruhunu önemseyen girişimciler bu sahneye çıkacak, misyon ve vizyonlarından bahsedip start-up fikri olan kişilere de bir yol haritası göstermiş olacaklar. Yine Start-up Exchange ödül törenimiz ile bir ilki gerçekleştirerek; 'Özgün Ürün Şampiyonu', 'Sınır Tanımayan Şampiyon', 'En Çevreci Şampiyon' ödüllerimizi takdim edeceğiz. Kendi alanının uzmanı olan seçici kurul üyelerimiz etkinliğimize katılan start-up’ları değerlendirecekler. Bu değerlendirmenin ardından etkinliğimizin sonunda ödül törenimiz gerçekleşecek. Organizasyonumuza davet ettiğimiz start-up’ların birçoğunun geleceğin markaları haline gelen unicorn'lara hatta decacorn’lara dönüşeceğine içtenlikle inanıyoruz."

Start-up'lar için bir sürprizleri daha olduklarını bildiren Gül, girişimcilere özel kitapçık ve gelecek seneye kadar yayında olacak web sitesinin tasarlanacağını dile getirdi.

İKLİM MANİFESTOSU'NU AÇIKLAYACAK

Türkiye ekonomisinin lokomotifleri KOBİ'leri de bünyesinde barındıran MÜSİAD, etkinlik kapsamında ayrıca iklim değişikliğine ilişkin kılavuz niteliği taşıyan İklim Manifestosu’nu açıklayacak. Bu çerçevede “İklimi Fark Et” başlığıyla daha güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomi için sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji dönüşümünün önemine dikkat çekilecek.  

İklim Manifestosu, “Sürdürülebilir Yenilenebilir Enerji”, “Yeşil Yakıt Projeksiyonu”, “Karbon Salımı Düşük Ya da Sıfır Enerji Üretimi”, “Döngüsel Ekonomi”, Enerjinin Dijitalleşmesi” ve “Paris İklim Anlaşması İçin Sanayi Dönüşümüne Uygun Politikalar” başlıklarından oluşuyor.

Manifesto ile iş dünyasını iklim kriziyle topyekün mücadeleye çağıracak olan etkinlik, bu anlamda öncülük edecek. Oluşturulan Danışma Kurulu’nda Türkiye’nin saygın akademisyenlerinden Prof. Dr. Kerem Alkin, Dr. Sohbet Karbuz, Prof. Dr. İsmail Ekmekçi ve Dr. Cihad Terzioğlu bulunuyor.