MÜSİAD’ın CNR Expo'da bu yıl 17'ncisi düzenlenen MÜSİAD EXPO, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla başladı.
21-24 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuarın açılışında konuşan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, “Meselemiz Türkiye olsun’ ve ‘Birlikte kazanalım’ iki ana temamız var. Türkiye için değer üretmeye devam edeceğiz.”dedi.

KOBİ’LERİN İHRACATI NE, İTHALATI NE?

MÜSİAD’ın olgunluk çağını yaşayan ve tecrübeleriyle gelecek öngörüsü yapabilen bir kuruma evrildiğini anlatan Kaan, “İhracatımızın yüzde 56’sını, ithalatımızın ise yüzde 38’ini yaparken, Türkiye’ye cari fazla veren, KOBİ’lerimiz için de güven verici ve birleştirici bir unsurdur.” şeklinde konuştu.
Kaan, MÜSİAD’ın, tecrübeyle geliştirdiği iş yapış şeklini  KOBİ’lerle paylaşırken, yeni iş modelleri de geliştirdiğini açıklayarak, şöyle konuştu:
“Küçüklerin, orta ölçeğe geçmelerini teşvik eden, Orta ölçekli Sanayi Bölgeleri Projeleri, bu desteklerden sadece biridir. Küçük sanayi siteleri ve Organize Sanayi Bölgeleri arasında kalan, işletmelere büyümenin yolunu göstermek, alternatif sunmak hedefi ile üretilmiştir. MÜSİAD EXPO Projeler Vadisi’nde görücüye çıkacak olan projemiz bir ‘üretim kampüsü’ şeklinde inşa edilecektir.
Alman ekonomisinin yüzde 80’i 20 bin KOBİ’den meydana geliyor. Türkiye’de her yıl 2 bin küçük işletmemizi, orta ölçekliye çıkararak, yılda 200 milyar doları Türkiye ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz.”

YENİ BİR YOLUN İLK ADIMLARINI ATTIK


Kaan, MÜSİAD’ın 85 ülkede, 215 noktada hizmet verdiğine işaret ederek, teşkilat ağıyla “Ticaret diplomasisi” yürüttüklerini söyledi.
MÜSİAD’ın, sadece Türkiye’de değil, uluslararası camiada da, kendini kabul ettiren, tanınan bir sermaye örgütü olduğunu açıklayan Kaan,
“Dünyada 2018’de o denli değişimler oldu ki, 2019 ve sonrasında, yeni fikir ve yol haritalarının ve yeni paradigmaların ortaya konması zorunlu hale gelmiştir.
Geniş katılımlı iş zirvesi ve para sistemlerinde çoğulculuk ve adalet kavramlarını masaya yatırdık. Türkiye ve dünya ekonomi-politiği adına yeni bir yolun ilk adımlarını attık.” diye konuştu.