İSTANBUL (AA) - Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve Tasarım bölümünü açan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Mesleki eğitimle ilgili dünya çapında bir araştırma yaptık. Kuzey Avrupa ve Uzak Doğu’nun bu konudaki çalışmalarını yerinde ve detaylıca inceledik. Nihayetinde, meslek liselerini, diğer liselerden daha cazip kılacak bir çalışma yaptık. Kısa bir süre içerisinde, MÜSİAD’ın hazırladığı, dünyadaki en iyi modeli açıklayacağız." dedi.

MÜSİAD’ın "hami okul" projesiyle Kartal'daki Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve Tasarım bölümünü açan, Kaan,"Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz 86 bağımsız lokasyonda çalışarak, ülke çapında, tüm meslek liselerini canlandırmaya çalışacağız.

Demografik avantajımız, 15-24 yaş grubunda 13 milyonu aşan genç nüfusumuz. Bu, Türkiye’yi Avrupa’dan pozitif ayrıştırıyor. Hızla yaşlanan Avrupa’dan farklı olarak Türkiye’nin, genç nüfusu, ilerleme avantajı barındırıyor.

Türkiye’nin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayarak ülkenin üretimini arttırmayı hedefliyoruz.Türkiye’nin nüfusu ortalama yılda 1 milyon artıyor ve her yıl 800 bin kadar genç işsize iş bulmamız gerekiyor.
Şu an yaş ortalamamız 32’ye yükseldi. '27-28 genç nüfusumuzla çok övünüyorduk. Artık harekete geçme zamanı" dedi.