İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan eyaletinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs (Kovid-19) pandemisinin etkilerini bertaraf edebilmek maksadıyla  üretim-ticaret-yatırım üçgeninde üretim hamlesi başlattı.

Konuyla ilgili olarak MÜSİAD tarafından yapılan açıklamaya göre, küresel iktisadi krize yol açan koronavirüs salgınının birçok uzman ve ekonomist tarafından, dünya ekonomik sisteminde tarihi bir dönüm noktası olması tahmin ediliyor.

Küresel düzeyde meydana gelen ekonomik krizin, salgından kaynaklanması, hastalık sorunun tamamen çözülmeden normalleşmenin olamayacağı düşüncesini de beraberinde getiriyor.

Dünyada meydana gelen ekolojik değişimler ve küresel ısınma sorunu, gelecekte de koronavirüs benzeri salgınların tekrar yaşanabileceğinin habercisi olarak görülüyor.

Bu bağlamda MÜSİAD, koronavirüs salgının etkilerinin giderilmesi ve olası yeni salgın ve afetler karşısında üretim ve ticaret sisteminin sekteye uğramaması, tedarik ve yatırım hatlarının güçlendirilmesi ve sürdürülebilir bir sistemin kurulabilmesi amacıyla MÜSİAD Üretim ve Yatırım Üsleri projesini faliyete geçirdi.