KIRIKKALE (AA) -Türkiye ekonomisinin yılın ilk yarısıyla ilgili bazı çevrelerin aksine, MÜSİAD, 2019 yılıyla ilgili hiçbir olumsuzluk görmediklerini açıkladı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, iş dünyası olarak daha fazla çalışıp, gayret edeceklerini belirterek, “2023 ve sonrasında ilk 10 ekonomiye odaklandık. 2018’de dışarıdan ekonomik saldırılar olduysa da, gördük ki, kendi kendimize yetiyoruz” dedi.

MÜSİAD: TÜRKİYE İÇİN HERKESLE ÇALIŞIRIZ!

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, 2019 yılına dair kafalarında hiçbir olumsuzluk olmadığını söyledi. 
MÜSİAD Kırıkkale Şubesi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Kaan, birlik, beraberlik sloganını sürekli tekrarladıklarını, Türkiye için üretmek, ihraç etmek, bir şeyler yapmak isteyen herkesle de iş birliği içine gireceklerini kaydetti. 

KIRIKKALE'NİN, MKEK DIŞI NİTELİKLERİ!

MÜSİAD olarak hedeflerinin, kentin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu dışındaki özellikleriyle de anılıp, kültür ve turizminin de gelişmesi. Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile birlikte savunma ve otomotiv endüstrisinde de Türkiye'de yeni bir Kırıkkale tesis etmeye çalışacaklarını belirtti. 

2019 İLE KÖTÜ ALGILARI YOK SAYIN

2018 yılındaki sıkıntılara karşın, 2019’un daha iyi olacağını söyleyen Kaan, “Türkiye, iş dünyası, genç nüfusu ve dinamizmiyle bu durumun üstesinden gelecek, potansiyele sahiptir. Bu bağlamda, 2019 ile ilgili yurt dışından empoze edilen algıları yok sayalım.

EKONOMİNİN EN KÖTÜ OLDUĞU 2018'DEKİ İHRACAT...

Ticaret savaşlarını ilk kez geçen yıl duyduk. Türkiye, e-muhtıralar, darbeler ve olabilecek her türlü saldırılarla sınandı. Hepsinin de üstesinden geldi. Ekonominin en kötü göründüğü 2018’deki ihracat rakamlarından, Türkiye’nin gücünü görmek mümkün” dedi.