İZMİR (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Kaan, 2018 yılının ikinci yarısından itibaren Türkiye’de yaşanan kur şoku ve bağlı olarak görülen faiz ve enflasyonu değerlendirdi.

Abdurrahman  Kaan, kur, faiz ve enflasyon atağının aynı ay içinde görüldüğüne işaret ederek, 
“Bu süreci, iş dünyasının özverisi, gayreti ve sabrıyla bertaraf ettik.” Dedi. Kaan, bu dönemde, esnafların, sıkıntıda olan komşusunun üzerine gitmediğine, dünyaya örnek olacak bir dayanışma sergilediğine dikkat çekti.

İzmir Şubesi 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, MÜSİAD Başkanı Kaan, hızlanan rekabet şartlarında devletlerin değil, şehirlerin yarışacağı bir düzene doğru evrildiğimizi anlattı. 

İHRACATIN YÜZDE 56’SI KOBİ’LERİN

TÜİK verilerine göre, KOBİ’lerin Türkiye ihracatının yüzde, 56’sını gerçekleştirdiğini belirten Kaan, “Türkiye için üretmek, ihraç etmek, araştırma yapmak isteyen herkesle birlikte yürümeye hazırız. Türkiye’nin geleceği için KOBİ’lerimize sahip çıkmak zorundayız” dedi.

İKİ MARKAMIZI DÜNYAYA AÇACAĞIZ

Trump ile başlayan ticaret savaşları, dünya ekonomisini olumsuz etkilediğini ve klasik ekonomik anlayıştan uzaklaştırdığına değinen Kaan, şöyle konuştu: “2019’u ‘ortaklık’, 2020 yılını ise ‘markalaşma” yılı ilan ettik. Yeni markalarımızın çıkması için ciddi bir çalışmamız var. Ve bu çalışma kapsamında tamamladığımız iki markamızı dünyaya açmaya hazırlanıyoruz.”