İSTANBUL(AA)- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği( MÜSİAD) tarafından CNR Expo’da 17.düzenlenen MÜSİAD Expo Kapanış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
önceki yıllara göre 6 kat fazla başvuru ve 140 ülkeden katılımın 17.MÜSİAD EXPO’nun gücünün ve başarısının bir ispatı olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'DE KAÇ ÜNİVERSİTE, KAÇ AKADEMİSYEN VAR?

Erdoğan, Türkiye’deki üniversitelerin 206’ya, akademisyenlerin 158 bine ulaştığını kaydetti. 2019’da Türkiye’nin enerjisini kaliteye yönlendireceğini vurguladı.
Bu yıl ki fuarın “İş Burada Meselemiz Türkiye” şiarıyla düzenlenmesi, yerli ve milli üreticilerin en önemli ihracat bağlantısı platformuna dönüşmesinin önemine işaret eden Erdoğan, fuar kapsamında Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nin yapılmasını, MÜSİAD’ın gençlere güvenin tezahürü olarak gördüğünü ifade etti.

Ayrıca Afrika-Türk Ticaret ve Kültür Merkezlerinin desteklenmesi kararının, Türkiye’nin kıtaya yönelik politikalarıyla uyumlu bir açılım olduğunu belirtirken: “  MÜSİAD, attığı her adımda hem kendisi hem ülkemizi gözeten işbirliği halinde olduğu coğrafyaları, şirketleri destekler yaklaşımla hareket ediyor. Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliklerden biridir. Biz sadece kendimiz kazanmayı değil, birlikte kazanmayı esas alan ticaret anlayışı ile hareket ettiğimiz için gittiğimiz her yerde kabul görüyor, el üstünde tutuluyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin son 16-17 yılda kat ettiği mesafenin, bir milletin sırt sırta verip çok çalıştığında nerelere gelebileceğinin en çarpıcı örneği olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

TÜRKİYE'NİN MİLLİ GELİRİ NE KADAR?

“Türkiye’yi uluslararası finans krizine karşın yılda ortalama yüzde 5,8 oranında büyüttük. Türkiye’ye 201 milyar dolar, doğrudan yabancı yatırımcı geldi. Milli gelir 236 milyardan, 851 milyar dolara yükseldi. Vatandaşlarımıza ilave hak arama yollarını açtık.”