CAKARTA (AA) - MÜSİAD, Türkiye ile Endonezya’nın ticaret hacmini büyütmek hedefiyle, başkent Cakarta'da şube açacak.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı Uyar, Cakarta şubesinin açılışı ve ''Ticaret Diplomasisi'' kapsamında Endonezya’da bulunduğunu belirtti.
Endonezya Ulusal Ekonomi ve Endüstri Komitesi (KEIN) ticaret heyeti ile görüştüklerini kaydeden İbrahim Uyar, Türkiye’nin Endonezya ile ticaret hacmini arttırmak amacıyla, başkent Cakarta'da şubesinin açılışını önümüzdeki aylarda gerçekleştireceklerini söyledi.

MÜSİAD, 91 ÜLKEDEKİ AĞINI ENDONEZYA'YA AÇIYOR

Endonezya şubesi ile MÜSİAD’ın, 92 devlete faaliyetlerini götürmüş olacağını, iki ülkenin iş dünyasını kaynaştıracaklarını kaydetti.

91 devlette, 11 binin üzerinde üyesi olan MÜSİAD'ın, Cakarta temsilciliğinde, Endonezyalı iş insanlarının, MÜSİAD’ın temsilciliği bulunan tüm devlet ve tüm üyelerine de ulaşabilecekler. Bir başka deyişle, MÜSİAD, Endonezya’ya 91 devletlik geniş bir ağ ve potansiyel müşteri hizmeti de sunuyor. Uyar, Endonezya ve Türk iş insanlarının iş birliği ile üretecekleri mamüllerin, üçüncü ülkelere ihracatında da, bu geniş ağın etken olacağını ifade etti.
Türkiye ile Endonezya arasındaki ticaret hacminin, istenen seviyede olmadığına işaret eden Uyar, çok büyük potansiyele sahip iki ülkenin sinerjiyle, önemli işbirliklerine gideceğine inandığını söyledi.

ENDONEZYA İLE TİCARET HEDEFİ…

Enerji, altyapı, savunma ve kültürel alanlarda, iki ülke firmalarının iş birliklerini geliştirebileceklerini belirten Uyar, “Türk iş insanları, Endonezya’ya özellikle enerji yatırımı için gelmek istiyor. Bununla birlikte, ağır bürokrasi ve bazı düzenlemeler yatırımları öylesine yavaşlatıyor ki, sonuç olarak ticaret hacmi istenen seviyede olmuyor. MÜSİAD’ın gücünü burada da konuşturarak, sorunu çözeceğini öngörüyorum. Başlattığımız iş birliklerinin meyvesini, 2022 yılında 5 milyarlık ticaret hacmi ile toplayacağımıza inanıyoruz.”