ANKARA (AA) – Ülke ekonomisine katkı sağlamak için gereksiz harcamalardan kaçınılması ve tasarruf edilmesi gerektiğini bildiren Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı Hasan Basri Acar, yazılı açıklamasında, 2018 yılı büyüme rakamlarını da değerlendirdi.

Acar, alınan tedbirlerle, enflasyon oranındaki düşüş eğiliminin olumlu yönde seyrettiğini belirtti. Ayrıca Acar, enflasyonla mücadele başta olmak üzere sanayiciler, üreticiler ve ekonomi yönetimi olarak ekonominin yeniden ivme kazanması için milli bir duruşla ticaretin canlı tutulması gerektiğini ifade etti.

Türkiye ekonomisinin tekrar arzu edilen istikrarlı ve dengeli büyüme rakamlarına ulaşması için iş insanlarına da büyük görevler düştüğünü kaydeden Acar, arzu edilen istikrarlı ve kur baskısından sıyrılmış büyüme rakamlarının ileride hayata geçirilecek dengelenme odaklı ekonomi politikalarıyla yakalanabileceğine işaret etti.

Enformasyon toplumundaki olumlu motivasyonun en gerekli olgu olduğunu belirten Acar, "Millet olarak, ülke ekonomisine katkı sağlamak adına gereksiz harcamalardan kaçınmalı ve tasarrufa gidilmelidir. Bu tasarrufa hükümetin de öncülük etmesini arzu etmekteyiz.

Türkiye ekonomisine duyulan güveni bu şekilde daha güçlü bir şekilde tesis edebiliriz."