Yerli peynir markası Muratbey, Çin’e ihracat izni alabilen 54 firma arasında yer alıyor. İhracat ağına Çin’i de ekleyen Muratbey, Çin’e ilk peynir ihracatını başarıyla gerçekleştirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalar sonucunda Çin ile anlaşmaya varıldığını belirten Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Çin pazarına girişin sektörleri için olumlu sonuçlar doğuracağı inancında olduklarını ifade etti.  Muratbey olarak süt ihracatı izni alan ilk 54 firma arasına girdiklerini vurgulayan Erol, Türkiye’nin üretim potansiyeli ve sanayi altyapısının Çin’e süt ürünleri ihracatı için uygun olduğunu belirtti.

ÇİN PAZARIYLA BÜYÜME DEVAM EDECEK

Peynirlerinin yurt dışında da büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Erol, yurt dışı pazarlarda kendi markamızla ve Türkiye’de üretilmiş yerel peynir çeşitleriyle rekabet ettiklerini söyledi. Bugün Avrupa’da Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere, pek çok ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Erol, Amerika ve Avrupa pazarlarında istikrarlı şekilde büyümeye devam ettiklerini belirtti. Erol, Muratbey’in ihracat yelpazesine kattığı Çin ile yenilikçi ürünleriyle yatay ve dikey büyümesini devam ettireceğini de sözlerine ekledi.