Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan enflasyonla mücadele planına Egeli ihracatçılardan destek geldi.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, enflasyonla uzun vadeli mücadele etmenin yolunun katma değerli üretimi ve ihracatı arttırmaktan geçtiğini, hükümetten beklentilerinin bu yönde adımlar atmaya devam etmesi olduğunu dile getirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’de 81 milyon insanın 1990’lı yıllara geri mi dönüyoruz sorusunu sorar konuma geldiğini, toplumun bu psikolojiden kurtulması için enflasyon rakamlarının acil bir şekilde düşüşe geçmesi gerektiğini, bu amaca yönelik her türlü çabaya destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Sürdürülebilir büyüme ve Türk ekonomisine güven duyulabilmesi için fiyat istikrarının hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapan Eskinazi, fiyat istikrarına katkı koyacak her türlü çabaya ihracatçılar olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

“Yerli ve katma değerli üretim Türkiye’de güç kazanmalı, bunu başardığımız takdirde enflasyon rakamları düşüşe geçeceği gibi, büyüme ve işsizlik rakamlarında da hedeflere ulaşacağız ve dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebileceğiz.”