Mono Steel CEO’su ve Ortağı Mustafa Toprakçeken, Türk ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla, gerek son Litvanya projelerini gerekse bu yıl imzalanacak diğer projelerde sadece Türkiye'deki tesislerinde üretimlerine devam edeceklerini vurguladı.

LİTVANYA'DAKİ İKİNCİ PROJESİ İÇİN EL SIKIŞTI

Baltık ülkelerinin “ilk alüminyum üretim hattı” için çalışmalarını sürdüren Mono Steel, Litvanya'daki yeni projesi için anlaşma sağladı.

Anlaşma sağladığı bu ülkedeki ikinci projesinin gelecek aylarda üretimine başlayacak olan firma, söz konusu proje için yaklaşık bin 750 ton üretim planlıyor. Üretimin Türkiye'deki tesislerde gerçekleştirileceği bildirildi. 

PROJENİN YATIRIM DEĞERİ 1 MİLYON 650 BİN AVRO

Geçtiğimiz aylarda Litvanya’nın Jonava kentinde faaliyette bulunan Danimarka menşeli bir şirket ile anlaşmaya varan Mono Steel, 2 milyon 650 bin avro yatırım tutarındaki alüminyum üretim tesisinin çalışmalarına devam ediyor.

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

Ayrıca Kuzey Avrupa'da bulunan Baltık ülkesinin Transnest projesi için de kolları sıvayan firma, yatırım değeri 1 milyon 650 bin avro olan projenin üretimine önümüzdeki ay başlayacak.

"ZOR DÖNEMDE EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAK MEMNUNİYET VERİCİ"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan CEO Mustafa Toprakçeken, geçtiğimiz aylarda Litvanya’da yeni bir projeye başladıklarını, projedeki kaliteli ve nitelikli işçilikleri ile ülkedeki farklı bir projede daha tercih edildiklerini belirtti.

Yeni iş birliklerinin gerek çalışanları gerekse firmaları açısından motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Toprakçeken, Covid-19'un, ekonomik süreçlerin ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın Türk ekonomisini etkilediği bir dönemde ekonomiye katkı sağlamaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toprakçeken, "Ekonomimize katkıda bulunmak amacıyla, hem bu proje hem de bu yıl imzalanacak projelerde sadece Türkiye’deki tesislerimizde üretimlerimizi sürdürüyor olacağız." şeklinde konuştu.