Sanal Sanatlar Stüdyosu Modern Innova tarafından tasarlanan “Sanal Gerçeklik ile İş Güvenliği Eğitimleri”, çalışanların risk algılarını artıran, tehlikeyi zararsız olarak güvenli bir şekilde hissetme ve deneyimleme imkanı sağlıyor. 

Modern Innova’nın geliştirdiği uygulamalar, çok sayıda firmanın ve fabrikanın iş güvenliği eğitim programlarına alınıyor. 

Firma, fabrikaların İSG uzmanlarından gelen dönüşler doğrultusunda farklı çalışma sahalarına yönelik farklı iş güvenliği eğitim modülleri geliştirmeye devam ediyor. 

Halihazırda iş güvenliği modüllerinin uygulandığı fabrika ve iş yerlerinden olumlu bildirimler aldıklarını belirten firmanın yetkilileri, bu kapsamda yeni modüllerle hizmet kapsamını genişlettiklerini söyledi.

KAZALARIN YÜZDE 98’İ İNSAN HATASINDAN KAYNAKLANIYOR

İş kazalarının yüzde 98’inin insan hatası kaynaklı olduğu, çalışanın riski yeterince önemsemediği için kazaların meydana geldiği bilgisi verildi.

Türkiye’de 2018 yılının ilk on ayında toplam minimum 1.640 işçinin iş kazaları sonucu hayatını kaybettiği belirtilirken, bu rakamın ay bazında dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti: Ocak’ta 144, Şubat’ta 128, Mart’ta 130, Nisan’da 189, Mayıs’ta 169, Haziran’da 151, Temmuz’da 201, Ağustos’ta 184, Eylül’de 167 ve Ekim ayında 177 işçi.

Alınan bilgiye göre, iş kazaları sonucunda en fazla kayıp veren sektörler inşaat, tarım ve taşımacılık oldu.