Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "Milli Teknoloji Hamlesi"nin kilit ögelerinden biri olarak gördüğü insan kaynağına yatırım yapmayı sürdürüyor.

Türkiye'de imalat endüstrisinin verimlilik artışına önemli bir katkıda bulunan yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezlerindeki eğitmen ihtiyacının karşılanması amacıyla "Model Fabrika Eğitmeni Yetiştirme Programı" hayata geçiriliyor.

EĞİTİCİ HAVUZUNUN GENİŞLETİLMESİ AMAÇLANIYOR

Bakanlık koordinasyonunda ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi iş birliğinde kurulan "model fabrikalar", verdiği eğitim ve danışmalık hizmetleriyle firmalarda verimlilik artımaya yönelik teknikler uygulayıp, yalın felsefeye dayalı verimlilik artışının ve dijital dönüşümün sağlanması ile rekabet gücünün yükseltilmesi hedefleniyor.

İşletmelerde verimlilik artışını sağlamak amacıyla yalın üretim alanındaki problemleri belirleyerek bunlara çözüm üretebilecek düzeyde teorik ve uygulama temelli bilgilere sahip model fabrika eğiticilerinin yetiştirilmesiyle eğitici havuzunun genişletilmesi amaçlanıyor.

Bu çerçevede hayata geçirilecek programı başarıyla tamamlayan eğitmenler, 8 farklı ilde bulunan model fabrikaların yararlanacağı eğitmen havuzunda yer almaya hak kazanacak.

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 10 ŞUBAT

Program katılımcılarının imalat sanayisi veya hizmet işletmelerinde üretim aşamaları, iş süreçleri, 5S, Kaizen, Toplam Kalite Yönetimi, verimlilik, israf, problem çözme, kalite ve yalın düşünce felsefesi konularında bilgi sahibi, mühendisler, sektör uzmanları, yönetici ve çalışanlar, danışmanlar veya bu konularda araştırma yapan/eğitim veren akademisyenlerden oluşması öngörülüyor.

Model fabrika eğitmeni olmak isteyen adaylar, 10 Şubat 2022 tarihine kadar TÜBİTAK'ın sitesindeki başvuru formunu doldurarak başvurabilecek.

Koşullara uygun olan adaylar, etkinlik değerlendirme aşamasına geçecek ve ardından da başarılı olanlar eğitmen eğitimi programına davet edilecek. Söz konusu program, teori, hazırlık ve uygulama amaçlı olmak üzere 3 modülden oluşacak. (AA)