Geçen yıl ihracatını yüzde 25,3 artırarak 896,7 milyon dolara taşıyan Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), ihracattaki payını artırmaya yönelik çalışmalarına hız verdi. Yılın ilk beş ayı içerisinde ihracatını yüzde 13,5 artış ile 390 milyon 477 bin dolara çıkaran AKAMİB, düzenlediği sektörel ticaret heyetleriyle ihracatını büyütmeyi hedefliyor.

TKYD 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI TKYD 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

TİCARET BAKANLIĞI’NIN HEDEF ÜLKELER LİSTESİNDE YER ALIYOR

Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı “2022-2023 Dönemi Hedef Ülkeler Listesi”ne göre Kanada Uzak Pazarlar Stratejisinde de önemli bir yere sahip. AKAMİB, Kanada’ya düzenlediği ticaret heyetiyle; firmaların ve ürünlerinin tanıtımlarının sağlanmasını, ikili iş görüşmeleri ile ticari bağlantılar kurulmasını, uluslararası pazarda tanıtımının yapılarak ihracatın artırılmasını ve pazar payının genişletilmesini hedefliyor. 

KANADA’DA PAZARINDA BÜYÜK YÜKSELİŞ

Sektör ihracatçıları 2021 yılında Kanada’ya bir önceki yıla göre yüzde 81,8’lik artışla 88,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam ile ülkenin ithalatında payını artırmayı başardı. İhracatçılar, yılın ilk 5 ayı içerisinde başarılı performans sergileyerek geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 28,8’lik artış gerçekleştirdi ve ihracat rakamını 42 milyon dolara çıkardı. Geçtiğimiz yıl Kanada’ya 5,7 milyon dolar ihracat yapan AKAMİB, yılın 5 ayı içerisinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 64 artırarak 2 milyon 329 bin dolara ulaştı. AKAMİB, ülkeye gerçekleştirdiği ticaret heyeti ile ihracatını daha fazla artırmaya odaklandı.