Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Antakya MOBSAN Kooperatifinin ortak projesi olarak 2014 senesinde yapımına başlanan ve resmi açılışı 25 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla yapılan Antakya MOBSAN ile Hatay'ın mobilya sektörünün üssü olması amacıyla çalışılıyor.

Toplam 465 bin metrekare alan üzerine kurulu toplam 100 fabrikadan oluşan Antakya MOBSAN ile kentin mobilya ihracatının 7 kat artması, mobilya sektöründe iç ve dış pazarda söz sahibi olunması hedefleniyor.

Orta Doğu ülkelerinin hemen hemen hepsine hitap eden Hataylı mobilyacılar, yeni sitede ürettikleri ürünlerle Afrika ve ABD'de de pazar bularak ihracat ağını büyütmeyi amaçlıyor.

Antakya MOBSAN Kooperatifi Başkanı Hüseyin Doğru, basın mensuplarına, sitede zigon sehpa, koltuk, yemek ve yatak odası gibi her çeşit mobilya üretiminin yapıldığını dile getirdi.

Antakya MOBSAN'da 100 fabrikanın 85'inin dolu, 15'inin ise taşınma aşamasında olduğunu dile getiren Doğru, site sayesinde firmaların üretim kapasitelerinin arttığını ve ihracat gayesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. (AA)