ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

Mobilya sektörünün iç pazar satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, adet bazındaki düşüklük nedeniyle 80 milyar TL'lik hedeflerinin biraz gerisinde kalacaklarını, ancak 70 milyar TL'yi yakalamayı öngördüklerini ifade etti.

"HAM MADDE SEKTÖRÜ DAHA FAZLA YATIRIM YAPMALI"

Pandemi sebebiyle sektördeki üreticilerin bilhassa ham madde konusunda önemli sorunlar yaşadığını aktaran Güleç, fiyatlarda da artış olduğunu ve fiyatların yüksekliğinin tüketicinin ihtiyaçlarını ötelemesine neden olduğunu belirtti.

Ham madde sektörünün daha fazla yatırım yapması gerektiğini kaydeden Güleç, "Biz yerli ve milli malzeme kullanarak ham madde üreticimizi tercih ediyoruz. Onların da daha çok üretim yaparak ihracattan ziyade iç piyasadaki üreticilerini memnun etmesi lazım. Bu ölçeği böyle büyüteceğiz. Bu şekilde dünya pazarından pay alacağız. Katma değer bir ülke için çok önemli. Mobilya sektörü, istihdam ve katma değerli ürün açısından önem taşıyor." diye konuştu.

"BEKLENEN SATIŞLARLA HEDEFİMİZE YAKLAŞACAĞIZ"

Yurt içinde bilhassa mağaza müşterilerinde beklentinin altında kaldıklarını bildiren Güleç, ciro açısında 2020'nin üzerinde yılı tamamlayacaklarını ancak adet bazında düşüş olduğuna dikkat çekti.

Kasım ve aralık aylarında beklenen satışlarla hedefe yaklaşacaklarını ifade eden Güleç, tüketicilere sene sonu bitmeden ihtiyaçlarını almalarını tavsiye ederek şöyle devam etti:

"Fiyat farklarının hepsini yansıtmadık. Bir an önce alışverişlerini yapmalarını öneriyorum. Bizim 2021 hedefimiz 80 milyar TL idi. Bu rakamın biraz gerisinde kalacağız çünkü adet bazında biraz düşüklük olacak ancak 70 milyar TL'yi yakalamayı öngörüyoruz."

"BİRÇOK SEKTÖRLE BAĞLANTILI"

Son olarak mobilya sektörünün Türk ekonomisi için önemine değinen Güleç, sektörün cam, tekstil, orman, metal, maden gibi sektörleri geliştirdiğini, imalat sektörünün içinde olup da sektörün desteklemediği bir şey olmadığını ve gelişmiş ülkelerin bırakmak istemediklerini söyledi.

İstihdam dostu, imalat sektörünün müşterisi ve katma değeri olduğunu kaydeden Güleç, bir ülkeye mobilya satışı yapıldığında birçok sektörün de peşinden geldiğini sözlerine ekledi. (AA)