İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından sektörün ihtiyacı olan dış ticaret uzmanlarını yetiştirmek amacıyla hizmete açtığı Mobilya Akademisi'nde ilk eğitimler dijital platformdan başladı. 

Mobilya Akademisi eğitimlerinde katılımcılara dış ticaret, mobilyaya ilişkin mesleki teknik bilgiler, iletişim ve yönetim becerileri üzerine dersler ücretsiz olarak verilirken, eğitimin içeriği sektörü ihtiyaçları doğrultusunda şekillenecek ve çeşitlenecek. Programı tamamlayanlara katılım sertifikası verileceği bildirildi.

Dünya mobilya pazarında  ilk beşe girmek isteyen Türkiye mobilya sektörü eğitim alanındaki çalışmalarına online kanaldan devam ederken, bu kapsamda hayata geçirilen Mobilya Akademisinde de ilk ders Birlik Başkanı Ahmet Güleç tarafından verildi.

EĞİTİMLERE KİMLER KATILABİLECEK?

Akademi'nin açılışında değerlendirmelerde bulunan Başkan Güleç, dünyanın sekizinci büyük mobilya ihracatçısı olarak Türkiye’nin yeni hedefinin ilk beş ülke arasına girmek olduğunu ifade ederek, bu doğrultuda sektör ve şirketler açısından belirlenen hedeflere ulaşma noktasında nitelikli, yetişmiş personel ihtiyacının önem taşıdığının altını çizdi.

Bu amaç doğrultusunda hayata geçirdikleri Akademi bünyesinde dış ticaret uzmanı yetiştirmek istediklerini ifade eden Güleç, eğitimlere; ihracatçı şirketlerin çalışanları, ihracat yapmayı amaçlayan markaların çalışanları ve kariyerini mobilya ve dış ticarette tanımlayan yeni mezunların yanı sıra öğrencilerin katılabileceği bilgisini verdi.

"İSTİHDAM SORUNUNA KATKIDA BULUNACAĞIZ"

Akademinin online eğitim duyurusunun ardından aldıkları taleplerin yoğun olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Güleç, sektörün gereksinimi olan konuları tespit ederek alanında uzman eğitmenlerle verim sağlayacak eğitim programı oluşturmayı ana hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Güleç, sektörlerin yoğun emek gerektiren, üretim, istihdam ve yerel kalkınma dostu stratejik sektörlerden olduğunu anımsatarak, "Söz konusu eğitim platformuyla ülkemizin istihdam sorununa biraz olsun katkı sağlamayı hedefliyoruz.  Aynı zamanda eğitim platformumuzun, şirketlerimizin kurumsal yapılarının geliştirilmesiyle ihracat performanslarının artırılmasına önemli katkı sunacağına inanıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Mobilya Akademisi eğitim platformumuzun sektörlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.