Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında, "mobilite" sektörüne yönelik açılan 2021'in ilk çağrısında ön başvuru süresinin 22 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.

22 TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Türkiye açısından stratejik önemi bulunan ürünlerin yerli ve milli imkanlarla üretilmesini amaçlayan programda, yılın ilk çağrısının son başvuru tarihi önceden 8 Haziran 2021 olarak açıklanmıştı.

Bakanlık, gelen yoğun ilgi, sektör temsilcileri ve sanayicilerin talepleri doğrultusunda çağrıya ilişkin ön başvuru süresini 22 Haziran'a kadar uzatma kararı aldı.

Bahsi geçen alanda orta-yüksek ve yüksek teknolojili 152 ürüne ve 5 başlık altında 40 yenilikçi teknolojiye dönük yatırımların destekleneceği çağrının ayrıntıları ve program ile ilgili genel bilgi paylaşımı yapılmak üzere, mayıs ayı içerisinde 22 tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar'ın da katıldığı toplantılarda, detaylı sunumlarla katılımcıların soruları yanıtlandı, sunumlar programın web sitesinde yayınlandı.

TOPLANTILARDA 1.500'ÜN ÜZERİNDE KATILIMCI YER ALDI

Sanayinin yoğun olduğu tüm illerden sanayicilerin katıldığı çevrimiçi olarak düzenlenen toplantılarda, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), SAHA İstanbul, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu gibi çatı kuruluşlardan üyeler de yer aldı.

Toplantılara, bin 500'den fazla katılımcının iştirak ettiği bildirildi.

Başvurular, belirtilen tarihe kadar programın adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.