Alanında dünyanın en büyük ve prestijli fuarlarından kabul edilen, Mobile World Congress Barcelona 2019, bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı Dursun Topçu Barselona’dan telefon bağlantısı ile katıldığı, ST Endüstri Radyo’da, fuar gözlemlerini paylaştı.

Uluslararası Bilgi Teknolojileri, Telekomünikasyon Fuarı’nda 29 Türk firmasını bir araya getirdiklerini anlatan İTO Başkan Yardımcısı Topçu,

21 B2B TÜRK FİRMASI BARSELONA’DA

“Bu firmalardan 21’i B2B. Bulunduğumuz fuar, Türk şirketlerinin ileri teknolojide, yapay zekada nereye geldiğini uluslararası muhataplarına gösterirken, dünyadaki gelişmeleri yerinde göstermesi anlamında da önemliydi” dedi.

Barselona’da, 120 bin katılımcıyla bugün kapılarını açan Fuar, 28 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

6 AYDA 17 FUAR

İTO’nun organizasyonuyla düzenlenen katılımlarda, B2B firmalar 2018’in son altı ayında 17 fuara katılma şansı bulmuşlardı. “B2B yarışında olta balıkçılığı ile övünemeyiz” diyen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Türk firmalarının yüksek katma değerli, ileri teknolojili ürünlerle, Türkiye’yi hak ettiği şekilde temsil etmeleri için tüm imkanları seferber edeceğini kaydetmişti. İş dünyasına farklı Pazar ve iş birlikleri vaat eden fuar organizyonlarında, dolar kuru 4 liraya ve avro 4,8 liraya sabitlenmişti. İTO, Hindistan’dan Rusya’ya, ABD’den Fransa’ya, Çin’e ve BAE’ye uzanan coğrafyada, geçtiğimiz yılın ikinci yarısında 17 fuar etkinliğinde, iletişim ve mobil teknolojilerinden, film endüstrisine kadar değişik ve farklı branşlarda fuar çalışması yürütmüştü.