Uluslararası Bilgi Teknolojileri, Telekomünikasyon Fuarı Mobile World Congress 2019, Barselona’da kapılarını ziyaretçilerine açtı.

25- 28 Şubat tarihleri arasında, Barcelona’da bilgi ve telekomünikasyonda, en ileri teknolojileriyle görücüye çıkacak buluşma, dünyanın alanında en prestijli fuarları arasında gösteriliyor.

Türkiye'den Etiya, yapay zeka destekli dijital servis platformunu, burada görücüye çıkartıyor.

Türkiye’de, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ile teknolojide atağa kalkan, 400 bini aşan üyesi ile dünyanın en büyük beş ticaret odası arasında gösterilen İTO (İstanbul Ticaret Odası) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Topçu, artık rekabetin, ileri teknoloji ile paralel yürüdüğüne işaret etti. Böylesine fuarların uluslararası teknolojinin taraflarını bir araya getirip, yatırıma da kaynaklık edebildiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin bu alanda da söz sahibi olması için çalışacaklarını ifade etti.

BTM, Türkiye’nin Cumhuriyetin 100. Yılı 2023’teki hedeflerine katkı sunmak üzere, girişimcilere destek veriyor. Kuluçka aşamasından başlayarak, bir iş fikri olan girişimciye, mentörlük, ofis, bilgi, ofis gibi destekler sağlayan Merkez, düzenlediği kamplar, girişimci-yatırımcı buluşmaları ile Türkiye’den unicornlar çıkmasının iklimini sağlamaya çalıyor.