İSTANBUL (AA) –  Bundan sonraki dönemde temel amaçlarının "milli teknoloji, güçlü sanayi" mottosuyla Türkiye'yi global bir üretici ülke konumuna getirmek olduğunu belirten" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, amacımız Türkiye'yi Katma değerli üretimde, yüksek teknolojide, dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline getirmek." dedi.

Varank, Pendik'te faaliyet gösteren Tam Cam Otocam Sanayi AŞ fabrikasını ziyaret edip incelemelerde bulundu, fabrika çalışanları ile bir araya geldi.
Burada çalışanlara hitap eden Varank, memur maaşları için dışarıdan borç alan ülkeden üretimiyle, sanayisiyle dünyanın öncü ülkelerinden birisi haline geldiklerinin altını çizerek, şu anda içerisinde bulundukları tesisin de göz bebeği işletmelerden olduğunu bildirdi.

Dünyanın her yerinde fabrikada üretilen ürünlerin kullanıldığını, bunun gurur verici olduğunu dile getiren Varank, Türkiye'deki yabancı yatırımcılardan da bahsetti.
Türkiye'de uluslararası yatırımcı ve global şirketlere neden burada olduklarını sorduğunda aldığı cevaplara değinerek Varank,
"Yabancı yatırımcılara, 'Neden burayı tercih ediyorsunuz?' dediğimde bana ilk söyledikleri, ' Dünyanın hiçbir yerinde sizdeki iş gücü yok, kendi işiymiş gibi çalıştığı işi sahiplenen iş gücünü dünyanın hiçbir yerinde görmüyoruz, 

Buraya gelmemizdeki ana etken bu durum oluyor' diyorlar. Bizim üretken gücümüzsünüz sizlersiniz."

 "4,5 YIL PROJELERİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Varank, katma değerli üretimin öneminden bahsederek, "Bundan sonraki dönemde temel amacımız, 'milli teknoloji, güçlü sanayi' mottosuyla Türkiye'yi global bir üretici ülke konumuna getirmek. 
Ülkemizi katma değerli üretimde, yüksek teknolojide dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline getirmek.

Bunu biz, siz değerli kardeşlerimizle birlikte yapacağız." diye konuştu.
Türkiye'de artık herkesin, " sanayi, üretim, olmazsa dünyada rekabet etme şansının olmayacağının" farkında olduğunu vurgulayan Varank, " güçlü sanayi, milli teknoloji" mottosuyla Türkiye'yi üretimle kalkındırmak için adına büyük gayret göstereceklerini söyledi.
Bunu yapmak için seçimden sonraki 4,5 yılın çok önemli olduğunun altını çizen Varank, özellikle son 6 yılda herkesin çok yorulduğunu bildirdi. Konuşmasının devamında Varank,


"Önümüzde seçim var. ' Güzel bir netice alalım bu seçimde. Türkiye'nin gündeminde bundan sonra 4,5 yıl seçim olmasın, gerilim olmasın.  Biz de planlarımızı, projelerimizi şapkamızı önümüze koyup yapalım sadece ekonomiye odaklanarak 2023 hedeflerine güzel ve hızlı bir şekilde ilerleyelim.'Diyor ve bunu istiyoruz. Sizlerin desteği bu manada çok önemli.” İfadelerini kullandı.