İSTANBUL (AA) - 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın resmi sponsorlarından olan Visa, kadın futbolunun güçlendirilmesi maksadıyla Türkiye Kadın Milli Futbol Takımı kaptanı Didem Karagenç'e sponsor oldu.

Avrupa'da 12 ülkeden  toplam 14 kadın futbolcunun katıldığı Team Visa programı bünyesine dahil edilen milli futbolcu Didem Karagenç, Vodafone Park'ta gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Organizasyonda Visa Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Berna Ülman, Visa Güneydoğu Avrupa Pazarlama Başkanı Birim Gönülşen ve Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel ile diğer davetliler yer aldo.

Karagenç ile davetliler, Vodafone Park'ta yer alan soyunma odasını ziyaret ettiler.

Kadınların futbol konusunda akıllara en sonda geldiğini vurgulayan Berna Ülman, kadın futbolunun toplumsal cinsiyet eşitliğinde ön yargıların görülmesi açısından bir simge ve onları kırmak için eşsiz bir alan dedi.

25 yaşındaki milli futbolcunun kadınlara hayallerini gerçekleştirmesi hususunda ilham vermesini uman Birim Gönülşen ise; kadınların her konuda zorlukları aşarak, ne derece başarılı olabileceklerini toplumun tüm kesimlerine göstermek istediklerini belirtti.

Visa'nın Türkiye'de gerçekleştirdiği çalışmalarla kadınların finansal bilgisini artırdığına dikkat çeken Merve Tezel ise "kadın girişimcileri desteklediklerini ve şimdi de kadın futboluna ışık tuttukları belirterek,  bunun Türkiye'de kadınları her konuda güçlendirmek amacıyla çıkılan yolun önemli bir noktası olduğunu söyledi.