Miles Makina Genel Müdürü Mehmet Ali Hakan, 2021 yılında konsolide olarak ihracatta yüzde 25, toplam ciroda yüzde 30’luk bir büyüme hedeflediklerini açıkladı. 2021 yılında yerli üretim oranını artırmak, elektrikli ve otonom özelliğe sahip yeni robotik sistemler geliştirmek, imalatını yaptıkları makinelerin enerji verimliliğini yükseltmek ve düşük bakım maliyetli makine gruplarını hayata geçirmek istediklerini belirten Hakan, ürünlerinin kullanıldığı başlıca sektörlerin inşaat, lojistik, havacılık ve endüstriyel sanayi olduğunu ifade etti. 
2020 yılında özellikle Nisan ayından sonra gıda, perakende ve lojistik sektöründeki firmaların ürünlerine olan talebin arttığını belirten Hakan, pandemiden en kârlı çıkan firmalarının Miles Lift olduğunu ifade etti. 
Satışlarının 2020’nin son 8 ayı dikkate alındığında bir önceki döneme göre yüzde 38, son 3 yılın ortalamasına göre de yüzde 45 arttığını söyleyen Hakan, yıl boyunca talebin en yüksek olduğu ürünün bir önceki yıla göre yüzde 57 adetsel satış hacmindeki artış ile Miles kompakt yük lifti olduğunu belirtti. 

EN DURGUN FİRMALARI HAVACILIK SEKTÖRÜNDEN OLDU

Pandemi boyunca en durgun firmalarının ise havacılık sektöründeki yavaşlamadan dolayı Miles GSE olduğunu ifade eden Hakan, havacılık sektöründeki durgunluğu bir miktar kompanse edebilme amacıyla PME Medikal Koruyucu Ekipmanları firmasını kurarak, otomatik maske makinasından siperliğe, ozon sterilizasyon cihazından cerrahi maskeye kadar toplum sağlığını gözeten ve fayda sağlayan yeni imalat hattımızı hayata geçirdiklerini aktardı.