İSTANBUL (AA) - Migros, Maxitech ile Silikon Vadisi'nde teknoloji alanında inovasyon köprüsü kuruyor.

Migros ileMaxitech tarafından kopnuyla ilgili olarak yapılan ortak açıklamaya göre, Migros, şirketlerin yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmesine katkı sunan Softtech'in San Francisco'daki iştiraki Maxitech ile teknoloji geliştirecek.

Başta yapay zeka olmak üzere, blokzincir, yazılım geliştirme teknolojileri, nesnelerin interneti gibi konulardaki gelişmelerin merkezindeki Maxitech, köklü firmaların en ileri teknolojiyi kullanarak global rekabette öne çıkmalarına destek sağlıyor.

Migros, Maxitech ile yaptığı iş birliği kapsamında, teknik uzmanlarını Silikon Vadisi'nin en inovatif startuplarıyla bbir araya getirecek.

Migros’un Ar-Ge projeleri ve yenilikçi çözümler geliştirmesine destek sağlayacak olan Maxitech, bunun yanı sıra yeni yazılım geliştirme ve self servis analitik araçları hakkında araştırma ve bilgi paylaşımı ile, şirketin uygulama altyapısının daha da güçlenmesine katkıda sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Maxitech Üst Yöneticisi (CEO) Burak Arık, Silikon Vadisi'nde büyük bir potansiyel olduğunu Migros'un ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmak üzere kurumsal inovasyon servisi vermeye başladıklarını söyledi.

Arık, sözlerine şöyle devam etti:

"Silikon Vadisi'nde konumlanmamızın avantajını kullanarak, bir yandan Migros'un ihtiyaçlarına özel iş birliği fırsatlarını araştırıyor bir yandan da perakendecilik sektörü trendlerini Migros'un öncülüğünde pekiştirerek, karlılığına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Migros teknik uzmanlarını belli aralıklarla San Francisco'daki ofisimizde ağırlayıp, irtibat kurduğumuz startup’larla düzenlediğimiz çalıştaylarda çözüm ortaklığı imkanlarını yerinde değerlendiriyoruz. Bu çalıştaylar, Migros'un kendi ürün ve çözümlerini tanıtabilmesine de imkan sağlıyor. Tüm bu faaliyetler Migros'un dijital gelişimine destek olurken bir yandan da hep birlikte, Silikon Vadisi'nin büyük vizyonuna perakende alanında da tanıklık edeceğiz.

Türkiye'de katma değerli teknoloji üretimini destekliyoruz. Bu çalışmalarımız yerli teknolojinin gelişimine de öncülük ediyor. 2019 yılı itibarıyla dünyadaki en değerli ilk 10 şirketten 7'sinin teknoloji şirketi olduğu düşünüldüğünde ülkemizde katma değerli teknoloji üretebilmenin önemi açıktır. Neyin katma değerli olduğunu anlayabilmenin ön koşulu, dünya standartlarını belirleyen ve teknolojide çıtanın en yukarıda olduğu Silikon Vadisi'ni çok iyi analiz etmektir. Bu bakış açısıyla, ülkemizde bu ve bunun gibi işbirlikleri her alanda desteklenmeli ve global piyasada Türk şirketlerinin rekabet gücü artırılmalıdır."