Microsoft Türkiye’nin ev sahipliğinde Microsoft İstanbul Ofisi’nde gerçekleşen buluşmada, teknolojinin kadın liderleri bir araya geldi. Teknolojide başarılı 22 katılımcının katıldığı buluşmada, Microsoft yöneticileri ve uzmanlar katılımcılara güncel teknoloji trendlerinin yanı sıra görüş ve tecrübelerini aktardı.

MİCROSOFT’UN YAPAY ZEKA VİZYONU ANLATILDI 

Microsoft Türkiye’nin ön yargıları ortadan kaldırarak kadının toplumdaki konumuna katkı sağlamak ve teknoloji alanında söz sahibi olması amacıyla gerçekleştirdiği buluşmada, yapılan sunumlarla esinlenen kadınlar fikir teatisinde bulundu.    

Buluşma kapsamında, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcıları, uzmanlar ve Teknolojinin Kadın Liderleri biraraya gelirken, etkinliğin moderatörlüğünü Microsoft Türkiye’nin İK’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Gaon üstlendi. 

Microsoft bakış açısıyla teknolojinin kadın liderlerine önerilerde bulunulurken, Esan CIO’su Figen Demirhan ise “Her hikâyenin bir başlangıcı var” başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi. 
Microsoft’un yapay zeka vizyonu ve teknolojileri ile ilgili katılımcılara bilgilendirme yapılırken, örnek alınacak kariyer hikayeleri de anlatıldı.