Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Ayşem Suner: Yeni üretilen bir lastik ile üç yıl önce üretilen arasında hiçbir fark olmadığını açıkladı. Suner, “dot” kavramı ile ilgili kafaların karışık olduğunu belirterek, “Lastik ömrü arabaya takıldıktan sonra başlar. Ve doğru şartlarda saklanan bir lastiğin raf ömrü, 10 yıldır” dedi.

3 YILLIK LASTİK Mİ YENİ Mİ?


Lastiğin üretim tarihi ile ilgili olarak, yanak kısmına bakılmasını öneren Suner, “Üç yıllık bir lastik ile, henüz fabrika bandından inmiş bir lastik arasında hiçbir fark olmaz. Satın alırken, lastiğin yılına değil, saklanma koşullarına bakmak gerekir. Doğru koşullarda stoklanmışsa, raf ömrü 10 yıldır. Ve raf ömrü, araca takıldıktan sonra başlar. Yol darbeleri, güneş ışığı gibi etmenler de, ancak araca takıldıktan sonra görülür. Lastiğin üretim tarihini, yanakta bulunan, dört haneli rakamdan görebilirsiniz. Son iki rakam, üretim yılıyken, ilk iki ise haftasını göstermektedir” dedi.

LASTİĞİN SAKLAMA KOŞULLARI...
 
Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Suner, saklama koşullarının, temiz, rutubetsiz, güneş almayan, kuru bir yerde olması gerektiğini söyledi. Üzerinde yük bulunmayan ve şişirilmemiş lastiğin, tıpkı arabaya takıldığı konumda ve dikey olarak saklanması ve üzerine asla yük konmaması gerektiğinin altını çizdi.