Seçim sonrasında söz alan Gencer, sektörün gelişmesi için Makine İmalatçıları Birliği olarak tüm güçlerini kullanarak çalışacaklarını dile getirdi. 

2018 senesini makine sektörünün yaklaşık 16 milyar dolar ihracat ile bitirmesine karşın 30 milyar dolarlık ise ithalatı bulunduğunu hatırlatan Gencer, büyümenin en yüksek olduğu bu süreçte yerli malı olan ürünlere yönelik olarak yeterince pozitif ayrımcılık yapmadıklarını; konuyu gündeme getirenleri ise “korumacılık” yapmakla suçladıklarını ve sonuç olarak  varılan noktada ise, dış pazarlarda korumacılıkla mücadele ettiklerini belirterek, Türk markalarını yaşatmak için ne gerekiyorsa yapabilecek cesarette olunması gerektiğini söyledi.

Makina İmalatçıları Birliği’nin (MİB) düzenlediği 17. Olağan Genel Kurulu seçimine tek aday olarak katılan Simge Group ile E-Mak Makine’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan S. Emre Gencer, Başkanı olarak seçildi.

3 seneden fazla süre boyunca Başkanlık görevini yürüten Ahmet Özkayan ve diğer üyelere teşekkür Gencer. MİB’de Başkan olarak görev yapmaktan onur duyacağını söyledi. 

HER ŞEY TÜRK MARKALARI İÇİN

Geçtiğimiz senenin ortalarında piyasalarda meydana gelen ekonomik sıkıntılara karşın makine sektörünün yılı, ihracata yoğunlaşıp, büyüyerek kapatmayı başardığını fakat hala makine ihtiyacının oldukça önemli bir kısmının hala ithalat ile sağlandığına dikkat çekti.
Geçen sene sektörün 16 milyarlık bir ihracat hacmine ulaştığını hatırlatan Gencer, yine de makine ihtiyacının 30 milyar dolar gibi çok önemli bir kısmının ithalatla karşılanması sebebiyle dünya pazarlarındaki payımızın hala düşük olduğunu dile getirdi.

YERLİ ÜRÜNE POZİTİF AYRIMCILIK UYGULANMALI

Ülkemizin cari açık problemiyle boğuştuğu böylesi bir süreçte yerli üretici için pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini vurgulayan Gencer, kamu kuruluşları, yerel idareler ve bunlara bağlı iktisadi teşebbüsler yaptıkları alımları veya açtıkları ihaleleri, uluslararası ticaret konusunda uzman olan danışmanların da gayretiyle ile yerli makine alımına göre yapması gerektiğini ve yatırım teşvik sisteminde ise yerli tasarım ve ürünlerin kullanımına ilişkin olarak radikal dönüşümü gerçekleştirecek çalışmalar yapılması bir yaklaşımla değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYENİN YENİ HİKAYESİ YAZILIYOR

Makine imalat sektörünün tüm imalat sektörlere destek verdiğini vurgulayan Gencer, sektöre sağlanacak desteklerin, geri dönüşü çok yüksek olan yatırımlara dönüştüğünü belirterek, Makine İmalatçıları Birliği olarak güçlerini bu heyecan verici yeni hikaye için var güçle harcayacaklarını dile getirdi