ERZURUM (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki mesleki eğitim kurumlarının eğitim altyapılarının geliştirilmesi ve kaliteli eğitimin sağlanması maksadıyla 5 milyon 250 bin liralık mali destek sunacak.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda, KUDAKA'nın "2019 Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" duyuruldu.

KUDAKA Genel Sekreteri olan Prof. Dr. Osman Demirdöğen, programda yapmış olduğu açıklamada, KUDAKA'nın, bölgenin potansiyelini ortaya çıkarma ve diğer bölgelerle arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmayı planladığını dile getridi.

Bölgedeki sorunların giderilmesi ve destek ssöyledi.ağlanmasımaksadıyla çalışma yürüttüklerini belirten Demirdöğen,  program kapsamında Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul ve kurumların envanterin çıkarıldığını ve okulların ihtiyacı doğrultusunda projelerin değerlendirileceğini söyledi.

KUDAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Fatih Yılmaz da programın bölge için önem arz ettiğini hatırlatarak, "Öncelikle programla iş birliği modeli oluşturuyoruz. Böylelikle insan kaynağımızı geliştiriyoruz. Bu insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla da okullardaki eğitim altyapımızı güçlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Yılmaz, Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki mesleki eğitim kurumlarının eğitim altyapılarının geliştirilmesi ve kaliteli eğitimin sağlanması maksadıyla 5 milyon 250 bin liralık mali destek sunacaklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından ilgili eğitim kurumlarının yetkililerine programın detayları konusunda sunum  gerçekleştirildi.