Mülakatla seçilen 30 öğrenci, üç yıl süreyle Tezmaksan sınıfında CNC tezgahlarında uygulamalı eğitim görecek. Haftanın birkaç günü Tezmaksan’dan okula gelecek olan öğretmenler, öğrencilere mesleki gelişimleri konusunda bilgi verecek. Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, konuya yönelik açıklamasında firma olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak  “Öğrencilere sanayiyi sevdirmek, mesleklerine sahip çıkmalarını sağlamak ve geleceklerini inşaa etmelerine yardımcı oluyoruz.” dedi.

NİTELİKLİ ELEMAN SORUNU  ÇÖZÜLECEK

Ekonominin lokomotif gücü olan makina sektöründe nitelikli eleman problemine çözüm getirmek için yeni iş birliklerine imza attıklarını dile getiren Aydoğdu “Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptığımız iş birliği buna en somut örnek. Sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek. Sektördeki nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak adına yaptığımız çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz iş hayatına daha kolay adapte olabilecekler.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tezmaksan Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında yapılan eğitim iş anlaşması sonrası mezun olan öğrencilere istihdam imkanı da sağlayacaklarını dile getiren Hakan Aydoğdu sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenciler eğitim sonrası alacakları belgelerle Eğitim Üssü Derneği tarafından Tezmaksan ve sektördeki firmalarda istihdam imkanına kavuşacaklar.”

ÇOCUKLAR İÇİN TECRÜBE OLANAĞI

Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Fırat Şuekinci iş birliği ile konusunda taptığı açıklamada “Biz Tezmaksan’ın eğitime verdiği destekleri duyduk. Makina bölümümüzün daha donanımlı hale gelebilmesi için müracaat ettik. Bizi kırmadılar ve iş birliğine imza attık. Tezmaksan’ın bu konudaki tecrübesi, öğrencilerimizin becerisiyle harmanlandığında makina sektöründe çok iyi işler çıkacağını düşünüyorum. Çocuklarımıza tecrübe aktarılacak. Tezmaksan sadece bir makina satıcısı olmadığını ortaya koydu. Sektörün en eski ve büyük şirketi olarak eğitim sektörüne de desteğini her zaman sunuyo” şeklinde konuştu

NİTELİKLİ ELEMAN SORUNUNA ÇÖZÜM NİTELİĞİNDE

Fırat Şuekinci ayrıca şunları söyledi: “Yıllardır biz sektörden bunu bekliyoruz. Şirketler buna para gözüyle bakmamalı. Bu sorumluluğu üstlenen çok şirket yok. Biz şirketlere Tezmaksan’ı örnek gösteriyoruz. Ülkedeki sanayicilerin ihtiyacı olan operatörlerin erken yaşta ve nitelikli olarak sanayiye kazandırılacağından eminim. Sanayicinin beklediği elemanı yetiştirmiş olacağız. Öğrencilere bunu duyurduk. 200 öğrenciden 90 öğrenciye indirgedik. Tezmaksan’da 30 öğrenci seçti. Seçilen öğrenciler de bu işi ileride devam ettirecek öğrenciler. Tezmaksan Makina sosyal sorumluluk alanında da makina sektöründe tek çalışan firmadır diyebilirim.”