BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik, iş dünyası ve BEBKA’nın katkılarıyla geliştirilen “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi” ile Bursa’daki 19 meslek lisesinin 20 milyon TL’ye yakın destekten faydalanması sağlanacak. 

Projeden en az 4 bin öğrencinin faydalanması hedefleniyor.

TEORİK VE PRATİKTE VERİMLİ EĞİTİM ALANLARI

Mesleki eğitim ile ilgili başlatılan hamle için gerçekleştirilen istişare toplantısıyla destek sunulacak okullar tespit edildi.

BEBKA destekli projeler iki yıl sürecek ve bu kapsamda okullardaki atölye ve laboratuvarların fiziki koşullarının yeniden düzenlenmesinin yanı sıra makina ve ekipmanların hazır hale getirilmesi sağlanacak.

Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeniden tasarlanacak okullarda öğrenciler hem teorik hem pratikte daha verimli bir eğitim alanına sahip olacak.

“MESLEKİ EĞİTİMDE HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda mesleki eğitimin kilit bir rolünün olduğunu vurgulayan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın üretim, ihracat ve kaliteli istihdam noktasında güçlü bir altyapısının bulunduğu belirtti. 

Meslek okullarında eğitim kalitesinin daha da güçlendirilmesini ve altyapısının günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Burkay, iş dünyasından aldıkları destekle mesleki eğitim politikasında devletin her daim yanında olmayı sürdüreceklerini kaydetti.