MERSİN (AA) - Mersin 9. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı yarın sona eriyor.

Mersin Valisi olan Ali İhsan Su, Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde yapılan törende, kentin tarım ve gıda alanında önemli potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Fuarların ürünlerin tanıtımına olumlu yönde katkı sunduğunu belirten Su; "Limon, muz, çilek, keçiboynuzu, yenidünya, erik üretiminde Türkiye birincisiyiz. Bazı ürünlerde de Türkiye ikincisiyiz ve üçüncü, dördüncü olduğumuz ürünler de var. 200 bin dönüm kapalı sera alanına sahibiz. Dünyanın en iyi zeytinini Mut ilçemizde üretiyoruz. Gıda teknolojileri, paketlemeleri ve sunum çok önemli. Bugün dünyada ticaretin kalbi fuarlarda atıyor. Her sektörde fuarlar oluyor. Fuarlar üretici ve tüketiciyi buluşturan mekanlar. Sektördeki gelişmeleri izleyebiliyorsunuz. Her türlü imkanı bulabiliyorsunuz. Bu fuar hem ilimizin, ürünlerimizin tanıtılması hem de yurt dışından buraya gelen sektör temsilcilerinin buluşması açısından çok önemli." şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin'e özgü tarımsal ürünlerin böyle bir fuarda sunulmasının önemli olduğunu hatırlattı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olan Ayhan Kızıltan da fuarın Mersin ekonomisine büyük fayda sağlayacağını söyleyerek, kentin tarım, turizm ve sanayi alanlarında önemli konumda bulunduğunu dile getirdi.

CNR Holding İletişim Direktörü olan Reha Tartıcı ise Mersin'in tarım ve ekonomi alanında gün geçtikçe geliştiğini belirtti.

Kentin gıda ihracatında değer haline geldiğini aktaranTartıcı, "Mersin ekonomisi geldiği nokta itibariyle Türkiye ekonomisinin aynası konumundadır. Bu anlamda kentin gücünü öngörerek Mersin'de düzenlediğimiz fuar sayısını 16'ya çıkardık. Bu fuarımız Orta Doğu başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen yabancı sektör profesyonellerini ağırlıyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların bitimiyle birlikte katılımcılar fuar alanını ziyaret etti.

Çeşitli seminerlerin gerçekleştirildiği fuar, yarın sona erecek.