Mercedes–Benz Türk, Actros ailesinin en büyüğü ve donanımlısı olan Actros L modeli Türkiye’de satışa sunuldu. Actros L, gelişmiş sürücü konforu için olağanüstü genişlik ve yüksek kaliteli donanımlar sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk tarafından Türkiye’de ilk defa 2008 yılında piyasaya sunulan ve 2010’de Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretimine başlanan Mercedes-Benz Actros, uzun yol taşımacılık ve ağır hizmet dağıtım/nakliye sektörlerinde kamyonlar için yüksek standartları belirliyor. 2018 yılından beri dijitalleşme, ağ iletişimi ve güvenlik alanlarında bir çok yeniliğe kavuşan serinin yeni modeli Actros L de; rahat sürüş deneyimi, konforlu yaşam alanı ile verimli çalışma için birçok özellik ve ekipmanı bir arada sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü  olan Alper Kurt konuyla ilgili olarak; “Mercedes-Benz Türk olarak, değişen müşteri ve pazar beklentileri doğrultusunda ürünlerimizi sürekli yeniliyoruz. Bu kapsamda, 1996 yılından beri sektörde standartları belirleyen Actros serisinin en büyük ve en donanımlı modeli Actros L'yi ülkemize sunmaktan gurur duyuyoruz. Bugüne kadar ürettiğimiz en konforlu kamyon olarak da öne çıkan Actros L; lüks, konfor, güvenlik ve teknolojide bir üstünü sunuyor. Actros ailesi; sunduğu güvenlik donanımları, konforu ve düşük işletme maliyeti ile yıllardır Türkiye kamyon pazarının en çok tercih edilen modellerinden biri. Satışına başladığımız Actros L ile rahat sürüş deneyimi, konforlu yaşam alanı ve verimli çalışma için birçok özellik ve ekipmanı bir arada sunuyoruz. StreamSpace, BigSpace ve GigaSpace seçenekleri bulunan ve son derece ferah bir iç mekana sahip olan Actros L, sürücülere kabin içerisinde konforlu bir ortam sunuyor” şeklinde konuştu. 
Mercedes-Benz'in kazasız sürüş vizyonunu gerçekleştirme amacına Actros L ile bir adım daha yaklaştığını vurgulayan Kurt, sözlerini şöyle südürdü: “Sunduğumuz güvenlik özellikleri de bunu kanıtlıyor. Active Sideguard Assist’e (Aktif Yan Görüş Asistanı), önceki sistem ile karşılaştırıldığında potansiyel olarak hayat kurtarabilecek farklı işlevler eklendi. İkinci nesil Active Sürüş Asistanı (ADA 2); kamyonun dikey ve yatay yönlendirmesi ile belirli koşullar altında sürücüye aktif olarak yardımcı olmasının yanı sıra, öndeki araçla olan mesafeyi de otomatik olarak koruyabiliyor. Actros L, ayrıca yaya algılama özelliğine de sahip, kombine radar ve kamera sistemi kullanarak çalışan Active Brake Assist 5 (Aktif Fren Asistanı 5) ile donatıldı. Milyonlarca kilometrelik zorlu testleri ardında bırakarak yollarla buluşan Actros L ile bir kez daha standartları belirliyoruz. Actros L'nin geliştirilmesinde ve üretilmesinde emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başarı çıtasını bir adım daha yukarıya taşıyan Actros L ailesinin pazar liderliğimizi pekiştireceğine yönelik inancımız tam.”

KONFORUN VE LÜKSÜN BİR TIK ÜSTÜ

Mercedes-Benz’in kamyon sürücülerine konforun bir üstünü sunduğu yeni ağır hizmet kamyonu Actros L; lüks, konfor, güvenlik ve teknolojide başarı çıtasını bir üst seviyeye çıkarıyor. StreamSpace, BigSpace ve GigaSpace seçenekleri bulunan ve son derece ferah bir iç mekana sahip olan Actros L’nin sürücü kabini 2,5 metre genişliğinde. Motor tüneli olmaması sayesinde düz bir zemine sahip olan araç, kabin içerisinde konforlu bir ortam sunuyor. Geliştirilmiş gürültü ve ısı yalıtımı, sürüş esnasındaki motor gürültüsünü engelliyor ve özellikle molalarda sürücünün dinlenmesine yardımcı olmak için istenmeyen ve rahatsız edici seslerin kabinin içine ulaşmasını önlüyor..

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Actros L; şık koltuk kılıfları, GigaSpace kabinlerde standart olarak sunulan üst kısmı 45 mm kalınlığında olan rahat bir şilte ve yatak alanında hoş bir yüzeye sahip kabin arka paneli olmak üzere sürücünün konfor ve rahatlığını arttırmayı amaçlayan çeşitli ekipman detaylarına da sahip. Ortamdaki ferahlık hissi, Mercedes-Benz'ın iç alan aksesuarları kullanılarak daha da fazla artırılabiliyor. 
Actros L’de daha rahat bir sürüş pozisyonu ve yol görüşü için oturma pozisyonu 40 milimetre alçaltıldı. Bununla birlikte, Xenon farlara göre daha yüksek ışık yoğunluğuna sahip, yeni tasarımlı LED farlar da yolun mükemmel bir şekilde aydınlatılmasını sağlarken araca daha karakteristik bir görünüm katıyor. LED farlar ile birlikte özellikle karanlık ortamlarda yapılan yolculuklarda güvenliğe önemli bir katkı sağlanıyor. Halojen farlara göre enerjiden daha fazla tasarruf sağlayan LED farlar, ayrıca daha uzun bir kullanım ömrü sağlıyor.