Türkiye’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk, Ocak - Ekim 2021 döneminde Türkiye iç pazarına 178 adet şehirler arası, 40 adet de şehir içi otobüs olmak üzere toplamda 218 adet otobüs satışı gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği otobüslerin ihracatına da hız kesmeden devam etti.

AVRUPA EN BÜYÜK İHRACAT PAZARI 

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği otobüsler en çok Fransa’ya, İtalya’ya, İngiltere’ye ve Avrupa’ya ihraç ediliyor. Ayrıca Suudi Arabistan, Katar, Reunion gibi farklı kıtalardaki bölgelere de ihracat gerçekleştiriliyor. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüslerin ihracatı Ekim 2021’de de aralıksız olarak devam etti. Fransa, aylık 105 adet otobüs ihracatıyla en çok çalışılan ülke olarak öne çıktı. Fransa’yı ise İtalya 26 adetle takip ediyor. Avusturya’ya ise 6 adet otobüs ihracatı yapıldı. 

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

SADECE TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN ARAÇ KUZEY AMERİKA’YA GİDECEK 

Sadece Türkiye’de üretilen yeni Mercedes-Benz Tourrider da Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek. O pazarın ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla geliştirilen yeni Mercedes-Benz Tourrider, Hoşdere’de üretilen ilk otobüs olmasının yanı sıra, fabrikanın paslanmaz çelikten ürettiği ilk otobüs unvanını da kazanıyor.