Daimler dünyasının en önemli otobüs üretim tesislerinden olan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası, 25 yaşına girdi. 25 yıl içerisinde 72 bini aşkın otobüs üreten fabrika bu rakamın 54 bin adetten fazlasını ihraç ediyor. Bu süre içerisinde 54 milyon avro yatırım gerçekleştirilen fabrikada 4 bin kişi istihdam ediliyor. 

“VERİMLİLİĞİMİZİ HER GEÇEN GÜN ARTIRIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Temellerini 12 Haziran 1993 yılında attığımız fabrikamız, bugün dünyanın en önemli otobüs merkezlerinden biri konumunda yer alıyor. Üretime başladığımız 1995 yılından beri sürekli gelişen, üreten ve yenilikleriyle markamızın öncü konumunu, otobüs alanındaki bayrak taşıyıcılığı misyonuyla sürdürüyoruz. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nın gücü binlerce çalışanımızın emekleriyle bugünlere ulaştı. Çeyrek asırlık dönemde yatırımlarımıza aralıksız devam ettik ve yüksek kalitede hizmet sunmak için çalıştık. Verimliliğimizi her geçen gün artırdığımız fabrikamızda yaklaşık 4 bin kişi çalışıyor. Daimler dünyasında Avrupa’da en fazla otobüs üreten ve aynı zamanda Ar-Ge faaliyetlerinde de kapsamlı yol testlerini gerçekleştiren fabrika olma misyonumuzu sürdürüyoruz. Bu açıdan ülkemizde istikrarın sembollerinden biri olduk.” dedi. 

“AR-GE MERKEZİMİZLE SEKTÖRE KATKI SAĞLIYORUZ”

Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe, “53 yıldır Türk işçisinin ve mühendislerinin emeğiyle, Mercedes-Benz markasının kalitesiyle devam eden faaliyetlerimizin son 25 yılında Hoşdere Otobüs Fabrikamız Türkiye’nin en önemli otomotiv merkezlerinden biri konumuna geldi. Türkiye’de satılan her iki otobüsten biri bu tesislerde üretiliyor ve Mercedes-Benz Türk’ün imzasını taşıyor. Sadece üretim ile yetinmiyoruz. Fabrikamız bünyesinde 2009 yılında kurulan AR-GE merkezimiz ile de hem Daimler bünyesindeki tüm otobüs dünyasında söz sahibiyiz hem de mühendislik ihracatımızla ülkemize katkı sağlıyoruz. Fabrikamız bünyesindeki Küresel IT Çözümleri Merkezi; Daimler’in Almanya’dan Japonya’ya kadar 40’tan fazla ülkedeki IT ağına SAP lojistik sistemleri geliştiriyor ve yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlayarak, kurulduğu 2013 yılından günümüze Türkiye’yi bilgi teknolojileri alanında bir üs konumuna getiriyor. 25 yılda aldığımız tüm sorumlulukları başarıya dönüştürerek, dünyanın en önde gelen otobüs üretim merkezlerinden birine taşıdığımız Hoşdere Otobüs Fabrikamız geleceğe emin adımlarla ilerlemesini sürdürücektir. Bu başarıya katkısı olan tüm çalışanlarımıza ve paydaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. ”