Mercedes-Benz, Paris’te ayrıca; markanın en kompakt sedanı A-Serisi Sedan, yeni 6 silindirli motoruyla Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-Kapılı Coupé, smart’ın 20. yılına özel tasarlanan smart forease, Mercedes-Benz EQ markasının ilk yüzde 100 elektrikli modeli EQC ve 1937 model rekortmen W 125’den esinlenilerek üretilen EQ Silver Arrow modellerini de ilk defa bir otomobil fuarında meraklıları ile buluşturdu.

A ve B serisini geniş kitlelerle buluşturacağız

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “2019 yılında Türkiye’de satışa sunacağımız A-Serisi Sedan ve Yeni B-Serisi ile Premium kompakt sınıfta başlattığımız yüksek kalite, konfor ve teknoloji standartlarını daha geniş kitleler ile buluşturacağız. EQC modelimiz ile de yüzde 100 elektrikli mobiliteye adım atacağız.” şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz, 2 Ekim Salı günü basın mensuplarına kapılarını açan 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda üç dünya lansmanı ve Daimler bünyesinde altı farklı modelin ilk fuar gösterimlerini gerçekleştiriyor. Hemen her segmentte en az bir yeni model tanıtan şirket, çok özel konsept çalışmaları ve geleceğin mobilite çözümleri ile de şimdiden fuarın yıldız markası oldu. 4-14 Ekim tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak Paris Otomobil Fuarı’nda Mercedes-Benz, tamamen yenilenen B-Serisi, Yeni GLE ve A 35 4MATIC modellerini ilk defa kamuoyunun beğenisine sunuyor. Şirket bunun yanı sıra tamamen elektrikli EQC modelini de ilk kez bu fuarda sergiliyor.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan:

“Premium kompakt sınıftaki başarımızı, A-Serisi Sedan ve Yeni B-Serisi ile sürdüreceğiz”

2018 Paris Otomobil Fuarı’na katılan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “Premium kompakt sınıfta yeni A-Serisi ile başlattığımız değişimi ve başarıyı, 2019 yılında A-Serisi Sedan ve yeni B-Serisi ile sürdüreceğiz. Standartları yeniden belirlediğimiz premium kompakt sınıftaki modellerimiz ile otomotiv sektörünün en üst düzey güvenlik teknolojilerini ve yapay zekâya sahip MBUX ile çığır açan multimedya çözümlerini sunuyoruz. Haziran ayında satışa sunduğumuz yeni A-Serisi sonrasında, A-Serisi Sedan ve Sport Tourer olarak konumlandırılan yeni B-Serisi ile 2019 yılında segment liderliğini hedefliyoruz. Türkiye pazarı için büyük önem taşıyan bu iki aracımızı, 2019’un ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunacağız. Otomotivdeki öncü kimliğimizi elektrikli otomobiller ile de sürdürmeyi planlıyoruz. 2018’in Kasım ayında elektrikli smart ile başlatacağımız mobilite seçeneklerimizi her yeni modelde genişleterek, 2020 yılında Mercedes-Benz’in yeni teknoloji markası EQ ile bir sonraki aşamaya geçeceğiz. İlk kez bir fuarda - Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Mercedes-Benz EQC, yüzde 100 elektrikli altyapısı ile sürdürülebilir çevrecilik anlayışıyla yollara çıkıyor. Mevcut modellerimizde de sunduğumuz yenilikçi teknolojilerle donatılan EQC’yi 2020’den itibaren Türkiye’de satışa sunacağız.” dedi.

smart forease: smart’ın 20. yıl kutlaması

Paris Otomobil Fuarı’nda smart markasının doğumunun 20. yılı için hazırlanan özel bir konsept olan smart forease de sergilendi. 2002 yılındaki Crossblade ve 2011 yılındaki forspeed konseptleri gibi forease de tavanı olmayan radikal bir tasarıma sahip. Elektrikli altyapıyı barındıran smart konsepti şimdiden fuarın yıldızlarından biri oldu.

EQC ve EQ Silver Arrow: İlk fuar gösterimi

Mercedes-Benz’in yeni teknoloji markası EQ bünyesinde, ilk yüzde 100 elektrikli seri üretim sunan modeli EQC ve 1937 yılında dünya kara hız rekorunu kıran W 137’den esinlenilerek hazırlanan, tek kişilik, elektrikli altyapıya sahip EQ Silver Arrow konsepti de otomobil tutkunları ile buluşuyor.