2020'de ise yüzde 30 büyüme kaydederek cirosunu 2,1 milyar TL’ye çıkaran Mega Metal, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptığı iş birliğiyle Türkiye’de gümüş kaplı bakır tel üretecek. Yeni üretim yatırımının yanında süper ince bakır tel üretiminde de kapasite artışına gidilecek.
Küresel çapta yüksek teknolojili gümüş kaplı bakır telde talep artışı olduğunu söyleyen Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, Mega Metal olarak sektörde oyunu değiştirdiklerini ve gümüş kaplı bakır tele önemli bir yatırımı hayata geçirdiklerini vurguladı. Yüksek teknolojili, katma değerli ürünlerimizle, sürdürülebilirliğe hizmet edecek stratejilerle Avrupa ve Amerika’da büyüme hedeflediklerini ifade eden Turgut, gümüş kaplı bakır tel yatırım kararlarıyla küresel pazar dinamiklerine hızla yanıt vererek Türkiye ihracatının katma değerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

İHRACAT HEDEFLERİ AVRUPA VE AMERİKA

Yeni yatırımla hem süper ince bakır tel kapasitesini artıracaklarını hem de gümüş kaplı bakır tel üretimiyle dünya pazarlarının ihtiyaçlarını tedarik edeceklerini söyleyen Turgut, gümüş kaplı bakır tel üretimi için yeni makine parkı yatırımı yapacaklarını söyledi. Katma değeri yüksek, ürün talebi yüksek olan gelişmiş ülkelerin ihracattaki öncelikli hedefleri olduğunu kaydeden Turgut, önce Avrupa ve Amerika’ya ihracatlarını artırmayı planladıklarını ifade etti.