İSTANBUL (AA) - EPDK, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Demirbaş, MEDREG başkanlığına seçildi.
Avrupa Birliği'nin (AB) bütçelediği ve AB üyesi olmayan ülkelerin de dahil edildiği 21 ülkenin iştirakiyle,
Akdeniz çanağında enerji politikalarının geleceğini belirleyen Milano merkezli birliğin 26'ncı Genel Kurulu İstanbul'da yapıldı.

DEMİRBAŞ 2 YIL MEDREG BAŞKANI

Demirbaş, MEDREG'in iki sene boyunca yeni yönetiminin seçiminde yarıştığı, Ürdün Enerji ve Madencilik Düzenleme Komisyonu Kurul Üyesi Wejdan al Rabadi'nin adaylıktan çekilmesiyle, üyelerin görüş birliğiyle MEDREG Başkanı olarak belirlendi. Böylece Demirbaş, Türkiye'nin yurtdışında, uluslararası görev yapan en üst düzey kadın yöneticisi oldu.
1995’te ODTÜ Çevre Mühendisliği’nde lisansını, 98’de de yüksek lisansını yapan Demirbaş, meslek hayatına 1998’de Özelleştirme İdaresinde uzman olarak girdi. Daha sonra 2008'de EPDK'de, 2009’da aldığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı görevini, halen devam ettiriyor.

MEDREG'İN YÜZDE 90 BÜTÇESİ AB'DEN

Sürdürülebilir enerji ve yarının dünyasında iklim yaklaşımları konulu makaleleri olan Demirbaş'ın başkanlığına seçildiği MEDREG'in üyeleri arasında, Fransa, İtalya, Yunanistan, Arnavutluk, İsrail, Bosna Hersek, Cezayir, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır, İspanya, Ürdün, Tunus, Libya, Malta, Karadağ, Portekiz, Fas, Filistin, Slovenya ve Türkiye'den elektrik ve doğal gaz gibi enerji alanlarında çalışan otoriteler ve kurumlar bulunuyor.
Söz konusu birlik, bütçesinin yüzde 90'ının finansmanını sağlayan Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Akdeniz'de bölgesel bir enerji pazarı yaklaşımını hayata geçirmek amacıyla çalışmalarda bulunuyor.